Εκ μέρους του Κοινωνικού Χώρου, τον λόγο πήρε η Κατερίνα Θεοδωρίδου. Αναφερόμενη στην Εκκλησία, έκανε λόγο για μάνατζερ. «Όταν πρόκειται για χρήματα, δεν έχουν τον Θεό τους» είπε χαρακτηριστικά. Περιγράφοντας τη δουλειά που γίνεται στον Σχολείο, η κα Θεοδωρίδου μίλησε για ένα κτίριο ανοιχτό σε όλη την κοινωνία, στο οποίο φιλοξενούνται οργανωμένα μαθήματα αλλά και συλλογικές διαδικασίες. «Όλες οι αποφάσεις για τη διαχείριση χώρου λαμβάνονται με ανοιχτές μεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Η προσπάθεια αυτή να πληγεί αυτό το εγχείρημα, είναι μια καταστατική ενέργεια» πρόσθεσε.
Σε τοποθέτησή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης μίλησε θετικά για το έργο του Κοινωνικού Χώρου «Σχολείο» κι δήλωσε την πρόθεσή του να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο, ώστε Μητρόπολη κι εκπρόσωποι του χώρου να βρουν μια συμβιβαστική λύση. «Οι άνθρωποι αυτοί παράγουν κοινωνικό έργο. Πρέπει να τους βοηθήσουμε να λειτουργήσουν. Η Θεσσαλονίκη έχει αυτή την αντίληψη, είναι ανεκτική πόλη» σημείωσε ο κ. Μπουτάρης. Παραδέχτηκε δε ότι την τελευταία τριετία ο δήμος έκανε τα στραβά μάτια και ο χώρος ηλεκτροδοτούνταν παρανόμως. «Πρέπει να παραδεχτούμε ότι στον χώρο αυτό δεν υπάρχει βία. Η κοινωνία δεν φοβάται να τους ακούσει. Είναι βέβαια σε εξέλιξη η δικαστική διαμάχη με την Μητρόπολη. Εγώ, αν το επιθυμούν, μπορώ να αναλάβω πρωτοβουλία να πάμε στον Μητροπολίτη και να του ζητήσουμε, μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία, να μπορούν οι άνθρωποι να πάρουν ρεύμα, χωρίς να κινδυνεύουν».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης, εξέφρασε τη διαφωνία του με το γεγονός ότι δόθηκε ανεπίσημα βήμα στην ομάδα των μελών του Κοινωνικού Χώρου και ξεκαθάρισε ότι η παράταξη του τάσσεται κατά της κατάληψης δημοσίων χώρων και κτιρίων».