Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Άναψαν τα αίματα μεταξύ Μπουτάρη-Ματθαιόπουλου

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η συνεδρίαση αναγκάστηκε να διακοπεί για να ηρεμήσουν τα πνεύματα - Ένταση για αναφορά στους Σύρους πρόσφυγες ως "λιποτάκτες"

Ο κακός… χαμός έγινε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και του επικεφαλής της παράταξης της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλου. Μάλιστα, ακούστηκαν και μερικά «γαλλικά» κατά τη διάρκεια της λεκτικής αντιπαράθεσης.

Η ένταση ξεκίνησε από την τοποθέτηση του κ. Ματθαιόπουλου για τους Σύριους πρόσφυγες. Αναφερόμενος στο θέμα του μεταναστευτικού και το σχέδιο που εκπονεί η διοίκηση του δήμου για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, ο κ. Ματθαιόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για λαθρομετανάστες και όχι πρόσφυγες. Μάλιστα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «λιποτάκτες» τους Σύρους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους. «Είναι λιποτάκτες. Δεν πάνε να πολεμήσουν για την πατρίδα τους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο χαρακτηρισμός αυτός προκάλεσε την αντίδραση πολλών δημοτικών συμβούλων αλλά και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος του απάντησε ότι θα έπρεπε να ντρέπεται. «Η Χρυσή Αυγή είναι ένα καρκίνωμα στην ελληνική κοινωνία και συμβαίνει διότι περνάμε μια περίοδο παρακμής» σχολίασε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Αυτό που είπες για τους πρόσφυγες ήταν προσβολή. Είναι ντροπή. Με τι να καθίσουν να πολεμήσουν με κουβάδες και κατσαρόλες;».

Σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα, ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, διέκοψε τη συνεδρίαση και η ένταση συνεχίστηκε ακόμη και μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατηγορηματικός ο Τραμπ: Ο Νετανιάχου δεν θα συλληφθεί όσο βρίσκεται στις ΗΠΑ
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι συζήτησε τη νομική δυνατότητα σύλληψης του Νετανιάχου κατά τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών
Κατηγορηματικός ο Τραμπ: Ο Νετανιάχου δεν θα συλληφθεί όσο βρίσκεται στις ΗΠΑ
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Καβάλα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 18 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 21ης και 7ης ΕΜΟΔΕ καθώς και 2 οχήματα
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Καβάλα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα