Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά… «σεφ» στο κέντρο της πόλης!

Τα Σαββατοκύριακα του Οκτώβρη το μαγείρεμα γίνεται παιχνίδι στα «Ονειρομαγειρέματα» του  Mama’s Taper...

Μια δημιουργική, εκπαιδευτική αλλά και… νόστιμη, δυνατότητα απασχόλησης παιδιών προσφέρει  τα Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου το εστιατόριο  Mama’s Taper, στον νέο του χώρο, στον πεζόδρομο της Κλεισούρας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τα παιδιά φοράνε ποδιά και σκούφο, όπως ένας σεφ, και ξεκινούν, υπό την καθοδήγηση της ομάδας του Mama’s Taper, να δημιουργούν εύκολα και γρήγορα σνακ με υλικά που βρίσκονται εύκολα στο ψυγείο της μαμάς, χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια τους και φυσικά πολλή φαντασία. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου μαγειρικής σύνθεσης, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 8 ετών, οι μικροί σεφ δημιουργούν μια «τρελοφατσούλα» και κρέπες σαλιγκαράκια τα οποία μπορούν να απολαύσουν κιόλας εκείνη τη στιγμή ή να τα πάρουν μαζί τους για το σπίτι.

Παράλληλα, η ομάδα του Mama’s Taper επιχειρεί μέσα από ένα παιχνίδι ερωταπαντήσεων, να γνωρίσει στα παιδιά τις πρώτες ύλες, τη διατροφική τους αξία και τη χρησιμότητά τους για την ανάπτυξη του οργανισμού μας, καλλιεργώντας έτσι την κουλτούρα της υγιεινής διατροφής.

«Στόχος μας είναι να μάθουν τα παιδιά αλλά και οι γονείς , ότι δεν είναι δύσκολο να φτιάχνουν υγιεινά και διασκεδαστικά σνακ με υλικά που έχουν στο ψυγείο», αναφέρει στο typosthes.gr η υπεύθυνη επικοινωνίας του Mama’s Taper, Ζωή Χατζηγιαννάκη, επισημαίνοντας ότι η ανταπόκριση που υπήρξε τα δυο προηγούμενα Σαββατοκύριακα που υλοποιήθηκε η δράση ήταν πολύ θερμή, καθώς στα παιδιά αρέσει να ασχολούνται με τη μαγειρική ενώ, από την άλλη, στους γονείς αρέσει η ιδέα της υγιεινής διατροφής και το γεγονός ότι το παιδί θα περάσει δημιουργικά την ώρα του μαθαίνοντας και πέντε πράγματα για το φαγητό που καταναλώνει.  

Και όσο τα παιδιά δημιουργούν στην ειδικά διαμορφωμένη γωνιά του Mama’s Taper, οι γονείς μπορούν να απολαύσουν στο υπόλοιπο μαγαζί τον καφέ, την σπιτική λεμονάδα τους ή το φαγητό τους.

Τι πρέπει να ξέρετε

Η δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο Mama’s Taper διαρκεί από τις 11.00 έως τις 14.00 και πραγματοποιείται σε πρώτη φάση τα Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου. Στα σχέδια ωστόσο είναι να συνεχιστεί και αργότερα. Η μαγειρική δράση έχει διάρκεια 45 λεπτά και είναι επαναλαμβανόμενη μέσα στο παραπάνω διάστημα. Δεν απαιτείται προεγγραφή. Συμμετοχή: 2 ευρώ/ παιδί τιμή γνωριμίας.

Να σημειωθεί ότι στα εργαστήρια μαγειρικής σύνθεσης  που έχει διοργανώσει η Mama’s Taper τα τελευταία δυο χρόνια σε διάφορους χώρους (παιδικούς σταθμούς, βιβλιοπωλεία, χώρους δημιουργικής έκφρασης κλπ) έχουν συμμετάσχει πάνω από 3000 παιδάκια.

Νέα  γειτονιά

Η οικογενειακή επιχείρηση mama’s taper , που μέχρι πρότινος λειτουργούσε στην οδό Ζαλίκη, εδώ και ένα μήνα περίπου, και παρά τις δυσκολίες που δημιούργησαν τα capital controls, έχει ανοίξει τις πόρτες του νέου, μεγαλύτερου, εστιατορίου της στην οδό Κλεισούρας 11, απέναντι από την Παναγία Χαλκέων.

Όπως αναφέρει η κ. Χατζηγιαννάκη, η επιχείρηση mama’s taper είναι κάτι παραπάνω από εστιατόριο. Μαγειρεύει καθημερινά σπιτικό φαγητό, «πειραγμένη παραδοσιακή κουζίνα σε τιμές μαγειρείου», έχει καθημερινά πιάτο προσφοράς στα 3,5 ευρώ, ενώ προσφέρει και υπηρεσίες εξατομικευμένη μαγειρικής και delivery. Υπάρχει για παράδειγμα η δυνατότητα να εκτελεί το εβδομαδιαίο διαιτολόγιο κάποιου σύμφωνα με τις υποδείξεις του διατροφολόγου του. Προσφέρει επίσης υπηρεσίες σίτισης για εκδηλώσεις, όπως γάμους, βαφτίσια παιδικά πάρτυ, εργασιακά γεύματα, οικογενειακά τραπέζια κ.ά.

Να σημειώσουμε τέλος, ότι η επιχείρηση στηρίζει το ταμείο υποτροφιών της ΧΑΝΘ. 

Για να μπορέσουν και παιδιά από ευπαθείς ομάδες να έχουν το δικό τους πάρτι δωρεάν, στα 5 πάρτι το ένα προσφέρεται από την επιχείρηση. 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ την ιστοσελίδα του Mama’s Taper (τα τηλέφωνα του καταστήματος είναι 2310-242524 και 6978542485)

Μ.Κ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ