Ανακοίνωση εξέδωσε το ΕΒΕΘ με αφορμή την κατάληψη που πραγματοποιήθηκε στο κτίριό του από το ΠΑΜΕ.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Ενημερώνουμε τους πολίτες και τους φορείς της Θεσσαλονίκης ότι, σήμερα, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης αποτέλεσε, για μία ακόμη φορά, στόχο των οργανωμένων αντιδράσεων του ΠΑΜΕ, συνδικαλιστικού φορέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.
Πάντοτε, η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ΕΒΕΘ δεν εμπόδιζαν ολιγόωρες καταλήψεις του κτιρίου και την ανάρτηση πανώ από τους εξώστες του.
Σήμερα, όμως, παρατηρήθηκε, κατά τη διάρκεια της κατάληψης, το φαινόμενο απρόκλητης άσκησης βίας σε βάρος εργαζομένου, επιφορτισμένου με την ασφάλεια του κτιρίου, ο οποίος μάλιστα υπέστη ελαφρύ τραυματισμό και διακομίσθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο.
Η Διοίκηση του ΕΒΕΘ καταδικάζει κάθε μορφή βίας, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται. Τέτοιες συμπεριφορές επιτείνουν την γενική κοινωνική ανησυχία και δεν επιλύουν κανένα από τα φλέγοντα προβλήματα του τόπου.
Το ΕΒΕΘ, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, έχει ως αποστολή την εξυπηρέτηση των μελών του, είτε νομικών προσώπων είτε - στο μεγαλύτερο ποσοστό - φυσικών προσώπων, που στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, υφίστανται ως κοινωνική τάξη, τις πολύ οδυνηρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Συνεπώς, πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό ότι το ΕΒΕΘ δεν είναι συνδικαλιστικός φορέας και δεν πρέπει να γίνεται στόχος, από οποιαδήποτε πλευρά, εξαιτίας του γεγονότος και μόνον ότι το παραδοσιακό, πρόσφατα ανακαινισθέν κτίριό του, βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.