Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Πέντε κάβες της πόλης διαλέγουν το αφρώδες κρασί του ρεβεγιόν!

Μιλάμε με τις πιο ιδιαίτερες κάβες της Θεσσαλονίκης για σας προτείνουμε το κρασί για να υποδεχτείτε το 2016

Το γιορτινό κλίμα κορυφώνεται την ημέρα της πρωτοχρονιάς και οι μπουρμπουλήθρες λικνίζονται με χάρη σε κομψά ποτήρια... 

Ο Τύπος Θεσσαλονίκης και το typosthes.gr  ξεχώρισε τις πέντε πιο ιδιαίτερες κάβες τις πόλης και ζήτησε από τους ιδιοκτήτες τους να διαλέξουν το αγαπημένο τους ελληνικό αφρώδες κρασί για την πιο γευστική υποδοχή του χρόνου!

1. Blink Zibibbo Brut από την Κάβα Wine House

Όταν δύο άνθρωποι με μεράκι και καλή γνώση της γαστρονομίας, όπως ο Ανέστης Χαϊτίδης και ο Νίκος Νυφούδης, ενώνουν τις δυνάμεις και δημιουργούν ένα χώρο για το κρασί το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι εξαιρετικό. Πάνω στον κεντρικό δρόμο της Πυλαίας μία κάβα κόσμημα βρίσκεται εκεί για να ξεδιψάσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους... Εσείς δεν έχετε παρά να πάτε με την καλή σας διάθεση για κρασί και άλλα οινοπνεύματα, αλλά και με όρεξη για να δοκιμάσετε γιατί σίγουρα θα σας φιλέψουν από τα μπουκάλια που ανοίγουν καθημερινά για δική τους χρήση, ούτως ώστε να σας μυήσουν σε κάποια πιο ιδιαίτερη ποικιλία ή σε καινούργια κυκλοφορία.

Η πρόταση : Blink Zibibbo Brut

Οινοποιείο: Blink Wines

Τιμή λιανικής: 9,90€

Κάβα: Wine House, Τζων Κένεντυ 7, Πυλαία, Θεσσαλονίκη (2310-454187)

Facebook: Wine House

Ο Ανέστης γνωρίζει την προσπάθεια των οινοποιών από τα σπάργανά της και αισθάνεται μία μικρή περηφάνια για το αφρώδες μοσχάτο που στέκεται στο ύψος των περιστάσεων με περισσή φινέτσα. Λεμόνια, γιασεμιά και τριαντάφυλλα γαργαλάνε παιχνιδιάρικα τον ουρανίσκο και μας φτιάχνουν τη διάθεση! Η πρόταση του WineHouse  για το αφρώδες είναι το Blink συνδυασμένο με την λατινική εκδοχή του καρπάτσιο, το σεβίτσε. Και εμείς δε θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο σε αυτό, ειδικά αν στην εκδοχή που δοκιμάσετε καραδοκεί και λίγο μάνγκο!

2. Santo Brut 2013 από την κάβα Ραξ – Γραμματικός

Η ισχύς εν τη ενώσει, δύο αδέρφια, τρίτη γενιά καβίστες, έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στο χώρο της κάβας και σπρώχνουν τον ανταγωνισμό στον ουρανό. Πληθωρική σε ετικέτες, μα σεμνή σε εμφάνιση, η κάβα που βρίσκεται στο ημιυπόγειο της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης σαγηνεύει με την πλούσια γκάμα και την απλότητα των ανθρώπων που τη διαχειρίζονται. «Η κάβα βρίσκεται εκεί από τότε που χτίστηκε η πολυκατοικία» δηλώνουν στο typosthes.gr ο Γιώργος και ο Γιάννης Γραμματικός και αυτό δε θα μπορούσε παρά να αποτελεί εγγύηση για τα «γερά θεμέλια» της επιχείρησης.

Η πρόταση: Santo Brut 2013

Οινοποιείο: Ένωση Συνεταιρισμών Σαντορίνης – SantoWines

Τιμή λιανικής: 24,30€

Κάβα: ΡΑΞ (Γραμματικός Γεώργιος Μ.), Χρυσοστόμου Σμύρνης 22 & Τσιμισκή 96, Θεσσαλονίκη

Για το ρεβεγιόν διαλέξανε έναν αφρώδη οίνο από την αγαπημένη Σαντορίνη που η ηφαιστειακή γη της είναι προικισμένη να δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Μία διαφορετική εκδοχή του Ασύρτικου, από την Ένωση Συνεταιρισμών Σαντορίνης – SantoWines. Έντονες φυσσαλίδες που παράγονται με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας, με νότες με νότες μελιού και κηρήθρας είναι ένας οίνος που θα ταίριαζε εξαιρετικά με οστρακοειδή αλλά στέκεται και μόνο του ως απεριτίφ.

3. Ακακίες Sparkling από την κάβα Δημητριάδη - Depot des Vins 

Η  κάβα Δημητριάδη - Depot des Vins  πήρε το σκαραβαίο σύμβολο που κοσμούσε το κατάστημα στην οδό Ανθέων και μετακόμισε στο νέο της χώρο στο φοίνικα. Από το 1918 κερνάει την πόλη  γευστικά κρασιά και οινοπνευματώδη για κάθε περίσταση και γούστο... Ανακαλύψτε παλιές ετικέτες στο ατμοσφαιρικό κελάρι. Μυηθείτε στα μυστικά της οινογνωσίας, συμμετέχοντας στα σεμινάρια και τις βραδιές γευσιγνωσίας που διοργανώνει ο δραστήριος οινολόγος και ιδιοκτήτης της κάβας Στέλλιος Δημητριάδης. Και  όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του «Μην ξεχνάτε το παλιό ρητό: Παλιοί φίλοι και καλό κρασί είναι αρκετά για να μας φτιάξουν τη διάθεση.»

Η πρόταση: Ακακίες Sparkling 2014

Οινοποιείο: Κυρ  Γιάννη

Τιμή λιανικής: 10,30€

Κάβα: Δημητριάδη - Depot des Vins, Μπουμπουλίνας 2 & Μακρυγιάννη (2310414921)

Facebook: Δημητριάδη - Depot des Vins

Ο Στέλιος προτείνει Ακακίες ασυζήτητη, με φυσαλίδες από το Κτήμα Κυρ Γιάννη, σε έντονο κερασί χρώμα για να συνοδεύσετε τη φετινή βασιλόπιτα, πολίτικη  ή τσουρεκάτη. Το ξινόμαυρο λαμπερό και ανήσυχο με κομψή οξύτητα και φρεσκάδα σε μία φινετσάτη εκδοχή του αποτελεί το ιδανικό γευστικό χαλί για κάθε γιορτή και δη πρωτοχρονιάτικη!

4. Karanika Brut Rose από την Κάβα Bientôt

Με γλυκό χαμόγελο, αέρα από Γαλλία, αστείρευτη αγάπη και βαθιά γνώση για το κρασί που ανυπομονεί να σου μεταδώσει,  η Μαρία Σάμου είναι η ψυχή και το πρόσωπο της κάβας με τα δύο μεγάλα παράθυρα στη Μορκεντάου. Χτυπώντας το κουδούνι θα βρεθείτε μέσα σε ένα χώρο όπου κυριαρχεί το ξύλο, πλανάται μία διάχυτη διάθεση για κρασί ενώ  θα βρείτε και μία μεγάλη γκάμα από κρασιά που έχουν βρει στο πρόσωπο της Μαρίας  τον καλύτερο εκπρόσωπό τους.  Οι ιδέες, οι γεύσεις  και οι συνδυασμοί πολλοί και η κάβα που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και μετρά μόλις λίγους μήνες «ζωής», συνεχώς ενημερώνεται, μεγαλώνει και προσθέτει ετικέτες που εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο τα αμπελοτόπια τους στα κομψά της ράφια.

Η πρόταση: Karanika Brut Rose 2014

Οινοποιείο: Κτήμα Καρανίκα

Τιμή λιανικής:  16€

Κάβα: «Bientôt», Μοργκεντάου 5 (2310 253781)

Facebook page: Bientôt

Η πρόταση της Μαρίας για το ρεβεγιόν έρχεται από το Αμύνταιο, σε ένα κομψό μπουκάλι και σε ροζέ απόχρωση. Οι ντελικάτες φυσαλίδες του ξινόμαυρου που παρήχθησαν με την κλασσική μέθοδο της Καμπανίας έχουν δώσει ένα ροζέ αφρώδη οίνο με έντονη την παρουσία του φρούτου και θα αποτελέσει τον ιδανικό συνδυασμό για τις μαύρες σοκολάτες που θα βρείτε επίσης στην προσεγμένη κάβα της. Μία εξαιρετική δουλειά από τον ελληνο – ολλανδό Λαυρέντη – Λοράνς και το κτήμα Καρανίκα που θα δέσει υπέροχα με την πληθωρική ημέρα του ρεβεγιόν.  

5. Κορραλένιος Ασύρτικο Μαλαγουζιά από την κάβα Οινοτόπι - Καπνοτόπι

Ο Πλάτωνας Αναστασιάδης είναι από τους ανθρώπους που έχουν καταφέρει να συνταιριάξουν τον οίνο με τον καπνό, τα αποστάγματα, τα γκάτζετ κρασιού, τα εδέσματα και όλα αυτά σε ένα χώρο που από τις τρεις το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ λειτουργεί ως wine bar με ζεστή και κρύα κουζίνα και εξαιρετικό food styling! Που συμβαίνουν όλα αυτά; Μα φυσικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε ένα χώρο που φωνάζει κρασί και ποιότητα.

Η πρόταση: Κοραλλένιος Ασύρτικο Μαλαγουζιά

Οινοποιείο: Αμπέλου Τέχνη

Τιμή λιανικής: 11€

Κάβα: Οινοτόπι – Καπνοτόπι, Παύλου Μελά 28 (2310-272852)

Facebook: Οινοτόπι – Καπνοτόπι

Η πρόταση του Πλάτωνα για το ρεβεγιόν είναι ένα ιδιαίτερο ημί-αφρώδες γλυκό κρασί που θα ταιριάξει εξαιρετικά με μία ωραία πιατέλα φρούτων. Το Κοραλλένιος Ασύρτικο Μαλαγουζιά είναι ένα πολύ έντονα αρωματικό κρασί με αρώματα ροδάκινου και πεπονιού με διακοπή ζύμωσης, χαμηλόβαθμο σε αλκοόλ, συνοδεύει ιδανικά γλυκίσματα και φρούτα.

Όποια και αν είναι η επιλογή σας για αυτές τις γιορτινές ημέρες η καλή παρέα και η διάθεση είναι αυτές που θα διαμορφώσουν το κλίμα της ημέρας αλλά και θα αφήσουν τη «γεύση» στην ψυχή μας, οι μπουρμπουλήθρες είναι απλά ένα ωραίο μέσο που θα απογειώσει αυτές τις στιγμές μας!

Καλή μας χρονιά!

ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΟΥΤΟΥΒΕΛΑ

*Οι τιμές αυτές αφορούν την περίοδο του Δεκεμβρίου 2015

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ