Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πολύ μειωμένες οι προσφυγικές ροές στα νησιά του βορείου Αιγαίου

Πολύ μειωμένες οι προσφυγικές ροές στα νησιά του βορείου Αιγαίου
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Το τελευταίο τριήμερο, στα νησιά πέρασαν μόλις 176 άτομα παρά τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες
Μειωμένες είναι οι προσφυγικές ροές στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Συγκεκριμένα, η ροή βρίσκεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ στην περιοχή.

Το τελευταίο τριήμερο, από το πρωί της Παρασκευής έως και σήμερα Δευτέρα, στα νησιά πέρασαν μόλις 176 άτομα παρά τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ιδιαίτερα στην περιοχή του Δικελί, απέναντι από τη Λέσβο, έχουν αναπτυχθεί και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής. Σημειώνεται ότι, ιδιαίτερα για τη Λέσβο, το Σαββατοκύριακο δεν καταγράφηκε στο hotspot της Μόριας ούτε μια άφιξη. Στη Χίο χθες καταγράφηκαν 35 αφίξεις, ενώ στη Σάμο όλο το τριήμερο δεν καταγράφηκε καμία άφιξη.

Επίσημα, η Αστυνομία στα νησιά του βορείου Αιγαίου δίνει την ύπαρξη με το παλιό καθεστώς, δηλαδή εισερχομένων πριν την 20η Μαρτίου, 439 προσφύγων στη Λέσβο, 185 στη Σάμο και 24 στη Χίο. Στο σύνολό τους είναι ελεύθεροι και διαμένουν σε δομές εκτός hotspot.

Υπό περιορισμό, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, στα hotspots των τριών νησιών, παραμένουν: Στη Μόρια στη Λέσβο 3527, στη Χίο 1824 και στη Σάμο 465.

Στα παραπάνω στοιχεία διαμενόντων στα hotspot συμπεριλαμβάνονται τα 250 άτομα που έχουν μετακινηθεί από τη Χίο στη Λέρο, αλλά και όσοι διαμένουν σε ανοικτές δομές, τόσο στη Χίο όσο και στη Μυτιλήνη, επειδή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και κρίθηκε ότι η παραμονή τους στα hotspots τους δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ο παράλυτος γιατρός που εγχειρίζει από το καροτσάκι του! (photos)

Κάστρα βγαλμένα από παραμύθια! (photos)