Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Ένα μοναδικό ιστιοπλοϊκό event για καλό σκοπό στο Θερμαϊκό! (ΦΩΤΟ)

Το 4ο Sail for Pink, με πολλές δράσεις σε θάλασσα και στεριά, μεταδίδει το μήνυμα της πρόληψης και της ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού –Πώς μπορείς να πάρεις μέρος...

Της Μαρίας Κουζούφη 

Συμβολικό ιστιοπλοϊκό αγώνα στο Θερμαϊκό, Πορεία Ελπίδας από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου μέχρι το Λιμάνι, όπου θα βρίσκεται και ο «Τοίχος της Ελπίδας», καθώς και πολλές άλλες δράσεις στη στεριά, περιλαμβάνει φέτος η εκστρατεία «Sail for Pink», την οποία διοργανώνει την επόμενη Κυριακή, 15 Μαΐου, για τέταρτη χρονιά, ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης.

Με το σύνθημα «η ελπίδα ζει και βασιλεύει» και με σύμβολο τη γοργόνα, το 4ο Sail for Pink έχει στόχο την μετάδοση του μηνύματος ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί εάν διαγνωστεί έγκαιρα.  Επιπλέον, με τα έσοδα της εκστρατείας στηρίζονται σημαντικές δράσεις και προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής».

Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, την εκστρατεία στηρίζουν 5 φορείς της πόλης, 10 ιστιοπλοϊκά σωματεία, όμιλοι και σχολές ιστιοπλοΐας, 35 χορηγοί και 16 χορηγοί επικοινωνίας καθώς και πάνω από 100 εθελοντές. Ήδη όπως επισημάνθηκε από την κ. Μαρία Τσακάλου από τη διοργανώτρια εταιρία “Tsakalou”, οι αιτήσεις συμμετοχής ξεπερνούν τις 4.000 και συνεχίζονται.

Στιγμιότυπο απο τη Συνέντευξη Τύπου. Αριστερά η κ. Τσακάλου και δεξιά η κ. Δερεκενάρη

Πώς μπορείτε να πάρετε μέρος

Όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν την εκστρατεία και μέσω αυτής τις δράσεις του συλλόγου «Άλμα Ζωής», έχουν δύο επιλογές:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α:

 Η πρώτη επιλογή είναι να πάρουν μέρος στην Πορεία Ελπίδας και στις δράσεις στη στεριά. Συγκεκριμένα, στις 12.00 την Κυριακή 15 Μαΐου, θα γίνεται η προσέλευση του κόσμου στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην παραλία. Στο σημείο αυτό θα είναι η γραμματεία της εκδήλωσης καθώς και τα περίπτερα φορέων και χορηγών. Εκεί θα πραγματοποιηθούν δρώμενα στη στεριά με παρουσιαστή –έκπληξη, ενώ θα είναι δυνατή και η παρακολούθηση του ιστιοπλοϊκού αγώνα. Από το σημείο, περίπου στις 13.00, θα ξεκινήσει και η «Πορεία Ελπίδας» 2χλμ η οποία θα έχει τερματισμό στο Λιμάνι. Εκεί θα υπάρχει ο «Τοίχος της Ελπίδας», στον οποίο οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αφήνουν το δικό τους μήνυμα για τις γυναίκες που δίνουν το δικό τους αγώνα για τη ζωή και να ενισχύσουν με τον τρόπο αυτόν την ελπίδα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Οι συμμετέχοντες μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους ομάδες, τα δικά τους πανό με μηνύματα κ.λπ. Μάλιστα, οι τρεις πολυπληθέστερες ομάδες θα βραβευθούν! 

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ (περιλαμβάνεται το θεματικό t-shirt της δράσης)

Δηλώσεις συμμετοχής στο sailforpink.almazoisthes.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β:

Η δεύτερη επιλογή αφορά τα ιστιοφόρα. Οι συμμετέχοντες στην κατηγορία αυτή, ξεκινώντας από τις μαρίνες της πόλης θα κάνουν βόλτα με τα ιστιοφόρα στον κόλπο του Θερμαϊκού ταυτόχρονα με την Πορεία Ελπίδας. Θα συμμετάσχουν περισσότερα από 50 ιστιοφόρα.

Δήλωση συμμετοχής γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στο sailforpink.almazoisthes.gr

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ (περιλαμβάνεται το θεματικό t-shirt της δράσης). Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας!

Pink Cocktail Party

Μια ημέρα πριν, το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί το Pink Cocktail Party στην πισίνα του ξενοδοχείου Makedonia Palace. Με τον τρόπο αυτό θα γίνει η έναρξη του Sail for Pink και θα τιμηθούν όλοι όσοι στηρίζουν το έργο του συλλόγου «Άλμα Ζωής». Θα εμφανιστούν ζωντανά οι Partytura ενώ θα υπάρχει και dj set με τον George Tsakiropoulos. Θα παρουσιάσει η Μαρία Στύλου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Στήριξη των δράσεων του Συλλόγου

«Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης θέλει μέσα από αυτή την εκστρατεία να μεταδώσει ένα μήνυμα ζωής, δύναμης, χαράς, ενέργειας και αθλητισμού», δήλωσε η κ. Κούλα Δερεκενάρη, πρόεδρος του Συλλόγου, προσθέτοντας: Το ενδιαφέρον και η διάθεση προσπάθειας που εισπράττουμε μας ενθαρρύνουν για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Σκοπός της φετινής χρονιάς είναι να ενημερωθεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος για τη μάχη ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού και να στηριχθούν για άλλη μια χρονιά προγράμματα με στόχο: την ενημέρωση, την ενίσχυση της γυναικείας ταυτότητας, την υποστήριξη και τη δημιουργική έκφραση στις γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού, την ενδυνάμωση και τη στήριξη των ασθενών αναφορικά με τα δικαιώματά τους.

Με τα έσοδα του Sail for Pink 2015 πραγματοποιήθηκαν τα παρακάτω προγράμματα:

Κλινική εξέταση Μαστού σε ανασφάλιστες γυναίκες

10 Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης Μελών

Πρόγραμμα ενημέρωσης για την Πρόληψη – Έγκαιρη Διάγνωση σε Νέους

Πρόγραμμα ενημέρωσης για την Πρόληψη – Έγκαιρη Διάγνωση σε Χώρους Εργασίας

Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης Μελών

Πρόγραμμα Γονιδιακού Ελέγχου Μελών

Η κ. Δερεκενάρη, ανέφερε ότι από τις 30 Μαΐου και μετά, θα μπορούν να κλείνονται τηλεφωνικά ραντεβού για το πρόγραμμα δωρεάν κλινικής εξέτασης μαστού το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου από 6-17 Ιουνίου και θα αφορά σε νέες γυναίκες από 20 έως 39 ετών.

Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά 38, τηλ. 2310 285181. www.almazois.gr

Δείτε το βίντεο από το 3o Sail for Pink

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ