Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Ποια σχολεία είναι κλειστά σήμερα στη Χαλκιδική

Λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού – Πού δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Συνεχίζονται και σήμερα τα προβλήματα που προκαλεί η κακοκαιρία με τις χιονοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Χαρακτηριστικό είναι πως σε πολλές περιοχές της χώρας σήμερα θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, λόγω της χιονόπτωσης και του κρύου. Αναλυτικά:

 

Χαλκιδική

Στη Χαλκιδική κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα Νηπιαγωγεία, ΚΔΑΠ, Παιδικοί Σταθμοί, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια στα χωριά Αρναία, Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Στάγειρα, Στρατονίκη, Στανός, Βαρβάρα, Μεγάλη Παναγία της Χαλκιδικής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Αριστοτέλη αυτό οφείλεται στη χιονόπτωση και τα προβλήματα που προκάλεσε και στις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Δυτική Μακεδονία

• Δήμος Φλώρινας

Με ανακοίνωσή της η δημοτικά αρχή κάνει γνωστό ότι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9.00 π. μ. λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

 

Θεσσαλία

• Δήμος Τεμπών

Κλειστά θα παραμείνουν με απόφαση του Δημάρχου Τεμπών Κώστα Κολλάτου, λόγω του παγετού και των άσχημων καιρικών φαινομένων, τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στις τοπικές κοινότητες Αιγάνης, Αμπελακίων και Καλλιπεύκης, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί η μετακίνηση των μαθητών με λεωφορείο από τις τοπικές κοινότητες Ραψάνης – Αιγάνης – Καρίτσας με προορισμό το Γυμνάσιο Λύκειο Πυργετού, Αμπελακίων με προορισμό το Γυμνάσιο – Λύκειο Γόννων και Ελάτειας με προορισμό το Γυμνάσιο-Λύκειο Μακρυχωρίου.

 

Μαγνησία

• Δήμος Αλμυρού

Σήμερα, Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού θα παραμείνουν κλειστά, με απόφαση του Δημάρχου Δ.Εσερίδη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

 

• Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Κλειστά είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονόπτωσης – παγετού) που επικρατούν σε ολόκληρη της περιοχή του δήμου.

 

Σαμοθράκη

Τα σχολεία στην Σαμοθράκη θα παραμείνουν κλειστά, αφού η κυκλοφορία στο νησί είναι αδύνατη και επικίνδυνη.

 

Έβρος

Στο Δήμο Διδυμοτείχου και το δήμο Σουφλίου τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

Σε ό,τι αφορά τις Φέρες όπου στους δρόμους υπάρχει παγετός, η λειτουργία θα εξαρτηθεί από την πορεία της ημέρας. Ενδέχεται να κλείσουν για τις πρώτες ώρες και να λειτουργήσουν κανονικά για το υπόλοιπο της ημέρας, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ανοιχτά.

 

Αθήνα

Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, Δευτέρα, τα σχολεία στο συγκρότημα της Γκράβας, λόγω βλάβης στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης, ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων.

Με δεδομένο ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν, κρίθηκε αναγκαίο να παραμείνουν κλειστά τα 11 σχολεία που ανήκουν στον δήμο, έως ότου επισκευαστεί η βλάβη, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός της ημέρας.

Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά είναι: 21ο ΓΕΛ, 40ο ΓΕΛ, 21ο Γυμνάσιο, 40ο Γυμνάσιο, 132ο Δημοτικό, 112ο Δημοτικό, 65ο Δημοτικό, 4ο Ειδικό Δημοτικό, 81ο Νηπιαγωγείο, 113ο Νηπιαγωγείο και 38ο Νηπιαγωγείο.

 

Στερεά Ελλάδα

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας λόγω του χιονιά, ενώ σε κάποιες άλλες θα ανοίξουν αργότερα. Σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση από το lamiareport.gr, σήμερα Δευτέρα θα είναι κλειστά τα σχολεία στις παρακάτω περιοχές:

 

• Φθιώτιδα

Από το Δήμο Λαμιέων κλειστά θα είναι μόνο το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Υπάτης. Κλειστά θα είναι επίσης όλα τα σχολεία στο Δήμο Μακρακώμης, στο Δήμο Δομοκού, ενώ στο Δήμο Αμφίκλειας κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία μόνο στην Αμφίκλεια.

 

• Βοιωτία

Στο Δήμο Λεβαδέων θα είναι κλειστά στο Κυριάκι, ενώ στην Αγία Τριάδα ίσως θα ανοίξουν στις 10:00' το πρωί. Αναμένεται εκτίμηση από τους υπεύθυνους.

Στο Δήμο Θηβαίων θα είναι κλειστά στα Λεύκτρα και στις Πλαταιές

Στο Δήμο Τανάγρας θα είναι κλειστά τα σχολεία στις κοινότητες Πύλης και Σκούρτων.

Στο Δήμο Αλιάρτου θα είναι κλειστά στο Μαυρομάτι και στις Θεσπιές

Κλειστά θα είναι επίσης τα σχολεία στο Δίστομο και στο Στείρι Βοιωτίας.

 

• Εύβοια

Στο Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία.

Κλειστά θα είναι επίσης τα σχολεία στο Μαντούδι, στην Αγία Άννα και στη Λίμνη.

 

• Φωκίδα

Κλειστά θα είναι τα σχολεία στη Γραβιά, στο Πολύδροσο και στον Επτάλοφο.

 

• Ευρυτανία

Στο Δήμο Καρπενησίου όλα τα σχολεία θα είναι αύριο κλειστά.

Στο Δήμο Αγράφων αναμένεται εκτίμηση της κατάστασης από τους υπεύθυνους. Ίσως ανοίξουν αργότερα.

 

• Λέσβος

Με απόφαση του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αγιάσου, Συκαμιάς, Σκαλοχωρίου και Μεγαλοχωρίου του Δήμου Λέσβου, θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, λόγω χιονοπτώσεων και παγετού.

 

• Κεφαλλονιά

Κλειστά θα μείνουν σήμερα Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία Α΄/βαθμιας και Β΄/βαθμιας εκπαίδευσης, μετά από απόφαση που έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας.

Την απόφαση του, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, έκανε γνωστή με δελτίο τύπου που εξέδωσε και αναφέρει: «Σύμφωνα με τα σχετικά προγνωστικά στοιχεία προκύπτει πως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 25.02.2019, η θερμοκρασία θα κυμανθεί κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου σε όλο το ορεινό και ημιορεινό Ε.Ο. δίκτυο του νησιού μας. Επειδή οι πιθανότητες για δημιουργία παγετού είναι αυξημένες και με γνώμονα την απόλυτα ασφαλή μεταφορά των μαθητών, αποφασίζουμε να παραμείνουν κλειστά, όλα τα σχολεία της Α΄/βαθμιας και Β΄/βαθμιας εκπαίδευσης, στα όρια του Δήμου Κεφαλλονιάς».

 

• Μετέωρα

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης των Κοινοτήτων Παναγίας και Χρυσομηλιάς και του οικισμού Αμπελίων στο Δήμο Μετεώρων.

Σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Μετεώρων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η έναρξη των μαθημάτων, θα πραγματοποιηθεί στις 09:00 π.μ.

 

• Κρήτη

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στους δήμους Χανίων, Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκορώνου, Καντάνου- Σελίνου και Σφακίων.

Η απόφαση να μη λειτουργήσουν τα σχολεία ελήφθη από τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας σε συνεννόηση και με τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα Χανιά, δεν διασφαλίζεται η απολύτως ασφαλής πρόσβαση στις σχολικές μονάδες μαθητών και εκπαιδευτικών.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ / newsbeast.gr / iefimerida.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ