Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Χαλκιδική: Αδιαφορία για συνωστισμό – Πού βρίσκονται τα 50 κρούσματα

Στο μικροσκόπιο των αρχών η Χαλκιδική ωστόσο ο συνωστισμός καλά κρατεί

Τ.Τ.

Την ώρα που η Χαλκιδική βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στην περιοχή αλλά και στη Θεσσαλονίκη – με την οποία η Χαλκιδική έχει άρρηκτη σχέση λόγω των συχνών μετακινήσεων από και προς παραλίες και εξοχικά – σημειώνεται αδιαφορία από συγκεκριμένους ως προς την τήρηση των μέτρων.

Παρά την παραφιλολογία για επικείμενο lockdown στην περιοχής μας, τις τελευταίες 24 ώρες, οι αρχές έχουν «σφραγίσει» δύο νυχτερινά κέντρα, τα οποία δεν τηρούσαν τους κανόνες περί ορίου πελατών, ενώ παραπλήσια είναι η εικόνα και σε άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με πολλές φωτογραφίες να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Η έλλειψη εναρμόνισης με τα μέτρα δημιουργεί συνθήκες για νέο… Πόρο, καθώς δημοσιεύματα εμφανίζουν έτοιμη την κυβέρνηση να λάβει πιο αυστηρά μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα, δίνοντας ένα ακόμη μεγαλύτερο «χτύπημα» στην οικονομία Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

Παράλληλα, σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση πως βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 50 εργαζόμενοι σε εργοστάσιο στη Χαλκιδική. Ειδικότερα, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της εταιρείας, από τους 300 εργαζόμενους βρέθηκαν θετικοί οι 50, οι οποίοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμοί καθώς ουδείς έχει σοβαρά συμπτώματα της νόσου. Το εργοστάσιο είναι παραγωγής και τυποποίησης ελιάς.

Σημειώνεται πως τα πρώτα δύο θετικά κρούσματα ήταν δύο γυναίκες που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα σε γειτονική βαλκανική χώρα. Όταν διαπιστώθηκε πως οι δύο γυναίκες είναι πιθανό να νοσούν από κορωνοϊό το εργοστάσιο προέβη σε μαζικά τεστ όλων των εργαζομένων και διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία του, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου Γεώργιος Ματέας ενημερώνει ότι τα πενήντα κρούσματα που βρέθηκαν στην επιχείρηση επεξεργασίας τροφίμων δεν διαμένουν όλοι στην Ορμύλια. Όπως αναφέρει τα 50 αυτά κρούσματα βρίσκονται όχι μόνο στην Ορμύλια αλλά και σε γύρω χωριά, ζητώντας επιπλέον να τερματιστεί ο «κοινωνικός κανιβαλισμός».

Όπως αναφέρει: «Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και μετά την παραδοχή πως ο αριθμός των φορέων κορονοϊού στην επιχείρηση επεξεργασίας τροφίμων ανέρχεται σε 50, εμφανίζονται φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού και σχόλια που επιρρίπτουν ευθύνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι εργαζόμενοι είναι είτε ασυμπτωτικοί είτε με ελαφρά συμπτώματα, πλην ενός ατόμου που νοσηλεύεται προληπτικά σε νοσοκομείο αναφοράς, έχει υποκείμενα νοσήματα, αποτελεί στενή επαφή φορέα και δεν είναι εργαζόμενος στην εταιρεία.

Φυσικά και τα 50 κρούσματα δεν είναι όλα κάτοικοι της Ορμύλιας, αλλά στην πλειονότητά τους προέρχονται από τα γύρω χωριά του εργοστασίου.

Η αντίδραση μετά το εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων ήταν και άμεση και η πλέον ενδεδειγμένη και από την εταιρεία και από τους υγειονομικά υπευθύνους.

Τηρώντας τα προβλεπόμενα, αποστάσεις, μάσκες όπου επιβάλλεται και υγιεινή των χεριών όλα θα πάνε κατ" ευχήν.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού ούτε βέβαια και περιθώρια εφησυχασμού.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους νοσούντες».

Βεβαίως, εύλογα δημιουργούνται ερωτηματικά περί της ενημέρωσης του ΕΟΔΥ προς το κοινό, καθώς δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ενημέρωση για το συμβάν, ούτε και έχει γίνει γνωστό κατά πόσο τα κρούσματα αυτά περιλαμβάνονται έως τώρα στις καθημερινές καταμετρήσεις των εντοπισθέντων κρουσμάτων. Ερωτήματα τα οποία και πρέπει να απαντηθούν άμεσα.

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN για τα 50 κρούσματα και τις δηλώσεις εκπροσώπου της εταιρείας. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ