Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κυρίως με Έλληνες κινήθηκε η Χαλκιδική το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Σε μια καλή συνέχεια, ευελπιστούν οι φορείς

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ "ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Πολύ καλά πήγε η τουριστική κίνηση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Χαλκιδική. Οι επισκέπτες του τριημέρου ήταν κυρίως Έλληνες, οι οποίοι επέλεξαν κατά κύριο λόγο ενοικιαζόμενα δωμάτια για τη διαμονή τους. Η κίνηση θύμισε μετά από καιρό εικόνες από χρονιές προ πανδημίας.

 «Τα ξενοδοχεία δεν πήγαν τόσο καλά, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια πήγαν καλά. Η εστίαση πήγε πολύ καλά. Είδαμε επιτέλους κόσμο στη Χαλκιδική, όπως ήμασταν συνηθισμένοι τα προηγούμενα χρόνια. Ευελπιστούμε με την αλλαγή των καταστάσεων και μετά τις αποφάσεις που περιμένουμε από χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Ρουμανία και παραμένοντας στα ίδια επιδημιολογικά δεδομένα ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια καλή συνέχεια και το καλοκαίρι», τονίζει μιλώντας στον Τύπο Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Κουφίδης.

Στη Χαλκιδική έχουν κατέβει όμως και κάποιοι βαλκάνιοι τουρίστες. «Πιστεύουμε ότι μέχρι τις 28 του μήνα που από ότι μας λέει η κυβέρνηση θα λυθεί το πρόβλημα των συνόρων θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα και δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις στα σύνορα και θα έρθουν ακόμη περισσότεροι», λέει ο κ. Κουφίδης.

Σημειώνεται ότι για το θέμα της ταλαιπωρίας των τουριστών και επισκεπτών της χώρας μας από τους συνοριακούς σταθμούς Προμαχώνα και Ευζώνων μίλησε μεταξύ άλλων στη Βεργίνα Τηλεόραση ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Είπε ότι ήδη υπάρχει διαδικασία απλοποιημένων ελέγχων κατά περίπτωση, όταν δημιουργούνται μεγάλες «ουρές» στους συνοριακούς σταθμούς, ενώ αποκάλυψε ότι ξεκίνησαν οι διεργασίες ομαλοποίησης και μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχουν τοποθετηθεί 4 θέσεις εργασίας στον Προμαχώνα, 2 προς την έξοδο και 2 προς την είσοδο. Επίσης σημείωσε ότι αποφασίστηκε να ανοίξουν και άλλοι συνοριακοί σταθμοί και να επεκταθούν σε 24ωρη λειτουργία όσοι τώρα λειτουργούν με 8ωρο όπως οι Εύζωνοι. Όπως ο ίδιος είπε αυτή τη στιγμή περιμένουν στο υπουργείο το σχέδιο της πολιτικής προστασίας για να συμβασιοποιηθεί προσωπικό για να καλύψει 24ωρη βάρδια και να ανοίξουν και άλλες είσοδοι όπως η Δοϊράνη.

Η αγορά της Ρωσίας

Σε ότι αφορά τα ξενοδοχεία στη Χαλκιδική  επειδή λειτουργούν με επισκέπτες και από κεντρική Ευρώπη και από Αγγλία αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω των αποφάσεων που λαμβάνονται στις χώρες για υποχρεωτικές καραντίνες κλπ. «Ευελπιστούμε ότι τα θέματα θα λυθούν και τα τουριστικά γραφεία θα κλείσουν πακέτα για να έρθουν επισκέπτες και από εκεί αλλά και από Ρωσία», τονίζει ο κ. Κουφίδης.

Σε ότι αφορά τους επισκέπτες από Ρωσία, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια έδιναν «ψήφο εμπιστοσύνης» στη Χαλκιδική αλλά και γενικότερα στη χώρα, φέτος υπάρχουν ακόμη κάποια προβλήματα καθώς οι διαδικασίες δεν επιτρέπουν τα μαζικά πακέτα διακοπών.

«Φέτος δεν έχει αρχίσει καν η μαζική ροή από αυτήν την αγορά και «είναι καθαρά θέμα πολιτικής και όχι διάθεσης και θέλησης των ρώσων πολιτών να ταξιδέψουν στη χώρα μας», αναφέρει μιλώντας στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αλέξανδρος Θάνος.

«Είναι θέμα πολιτικής πλέον, οι ρώσοι απαγορεύουν τις οργανωμένες εκδρομές προς Ελλάδα, αφήνουν προς το παρόν μόνο μεμονωμένους επισκέπτες και αυτό δημιουργεί αρρυθμίες στην αγορά που δεν μπορεί εύκολα να βρει το βηματισμό της και να ξεκινήσει. Ειδικά από τη ρωσική αγορά οι επισκέπτες έρχονταν παραδοσιακά με πακέτα διακοπών», σημειώνει.

Από την πλευρά του ο κ. Κουφίδης αναφέρει ότι τα προηγούμενα χρόνια έρχονταν επισκέπτες και στη Χαλκιδική και στη χώρα. Όπως λέει υπάρχει φέτος το πρόβλημα με τις άδειες για τις πτήσεις ωστόσο εκτιμά ότι φαίνεται ότι λύνονται σιγά – σιγά τα όποια προβλήματα είχαν προκύψει «και θα αρχίσουν να έρχονται σε αρκετά αεροδρόμια, όπως και στης Θεσσαλονίκης επισκέπτες από Ρωσία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: 14χρονη πέθανε μετά από 6 μήνες σε κώμα - Είχε τραυματιστεί στο μπάνιο
Οι συγγενείς μιλούσαν από την πρώτη στιγμή για ηλεκτροπληξία ενώ οι γιατροί έκαναν λόγο για εισρόφηση - Η 14χρονη «έδωσε μάχη» για 6 μήνες
Θεσσαλονίκη: 14χρονη πέθανε μετά από 6 μήνες σε κώμα - Είχε τραυματιστεί στο μπάνιο