Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλκιδική: Εγκαινιάστηκε το 3ο Νηπιαγωγείο Μουδανιών (ΦΩΤΟ)

Από το δήμαρχο Νέας Προποντίδας, Εμμανουήλ Καρρά, και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα

Το 3ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών εγκαινίασαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας , ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Εμ. Καρράς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ν. Μουδανιών Νίκος Θεργιός, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου, της Περιφερειακής συμβούλου Κατερίνας Ζωγράφου, Δημοτικών και Κοινοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων, εκπαιδευτικών και γονέων του σχολείου.

Ο Δήμαρχος Μ. Καρράς, εξέφρασε την ικανοποίηση του που ακόμη ένα σχολείο ολοκληρώθηκε παρέχοντας έτσι τις καλύτερες συνθήκες για το εκπαιδευτικό έργο και τους μικρούς μαθητές. «Μετά το 4ο νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών, σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάζουμε και το 3ο νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών. Σύντομα θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια και του 5ου νηπιαγωγείου, ενώ μέχρι το καλοκαίρι εκτιμούμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί και το 4ο νηπιαγωγείο Ν. Καλλικράτειας.

Οφείλω να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που συμπαραστέκεται στις ανάγκες μας και στην υλοποίηση αναγκαίων έργων για τον τόπο μας, αξιοποιώντας προγράμματα και πόρους, τόσο εθνικούς, όσο και ευρωπαϊκούς. Ευχαριστώ θερμά τόσο τον Απόστολο Τζιτζικώστα όσο και τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής για όλα αυτά που κάνουν για εμάς και για την άριστη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει. Όλα όσα έχουμε πετύχει είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και πολύ καλής συνεργασίας».

egkainia_moudania_1.jpeg

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας με τη σειρά του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για ένα νέο, σύγχρονο κτίριο, πραγματικά αξιοζήλευτο. Κάθε νέο σχολείο που ανοίγει είναι ένας λόγος να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι. Γιατί όλα τα παιδιά αξίζουν την πλήρη και ισότιμη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά, με κορυφαίο, αυτό της Παιδείας. «Αποδείξαμε γι’ ακόμα μία φορά ότι με  μεθοδική δουλειά και στενή συνεργασία μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί. Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο Νέας Προποντίδας, Εμμανουήλ Καρρά, με τον οποίο έχουμε εξαιρετική συνεργασία σε όλα τα θέματα, σε όλα τα ζητήματα της περιοχής» ανέφερε, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η περιφέρεια προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίξει τους δήμους, που δυστυχώς χρηματοδοτούνται με βάση τον πληθυσμό κι όχι τις πραγματικές τους ανάγκες. "Η Χαλκιδική δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως νομός 100 χιλιάδων κατοίκων", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Γιώργος επισήμανε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα κάθε φορά που ένα σχολείο ολοκληρώνεται. Το συγκεκριμένο διδακτήριο είναι ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο με περιβάλλοντα χώρο αντάξιο των σύγχρονων απαιτήσεων εκπαίδευσης, που παρέχει όλες τις αναγκαίες διευκολύνσεις τόσο για τους νηπιαγωγούς, όσο και για τα παιδιά».

Την ικανοποίησή τους για την κατασκευή νέων διδακτηρίων που διευκολύνουν το δύσκολο παιδαγωγικό έργο εξέφρασαν με τη σειρά τους τόσο η αναπληρώτρια Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης ν. Χαλκιδικής κα Ζελιλίδου Χρυσούλα, όσο και η Διευθύντρια του νηπιαγωγείου κα Σαράφη Ευδοξία, η οποία εμφανώς συγκινημένη, ευχαρίστησε για το νέο σχολείο, καθώς για περισσότερα από 40 χρόνια το νηπιαγωγείο λειτουργούσε σε ένα μισθωμένο ισόγειο, χωρίς να διαθέτει καν αύλειο χώρο.

Χαιρετισμό απηύθυνε, τέλος, και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας κ. Χατζηγεωργιάδης Δημήτριος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμο για την καλή συνεργασία και εξέφρασε τη χαρά του για την αναγνώριση της δουλειάς τους.

Το νέο νηπιαγωγείο είναι 418,08 τμ., δυναμικότητας 50 μαθητών και χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

egkainia_moudania_2.jpeg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Αυτή θα είναι η νέα πλατεία Αριστοτέλους - Το τελικό σχέδιο (ΦΩΤΟ)
Σε όλο το μήκος της οδού Αριστοτέλους αλλά και περιμετρικά της πλατείας προστίθεται υψηλή και χαμηλή βλάστηση, με το κεντρικό τμήμα της ελεύθερο
Θεσσαλονίκη: Αυτή θα είναι η νέα πλατεία Αριστοτέλους - Το τελικό σχέδιο (ΦΩΤΟ)
Δελής: Εφιάλτης για τα νοικοκυριά η ακρίβεια – «Ασπιρίνες» τα μέτρα της κυβέρνησης
«Θα πρέπει κατ' αρχάς να αυξηθούν οι μισθοί, οι οποίοι είναι πάρα πολύ χαμηλοί», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ
Δελής: Εφιάλτης για τα νοικοκυριά η ακρίβεια – «Ασπιρίνες» τα μέτρα της κυβέρνησης
Θανάσης Κολαλάς: «Η όπερά μας είναι μια παραγωγή βγαλμένη από τα σπλάχνα του τόπου μας»
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Επταπυργίου μίλησε για την όπερα «I Pagliacci» την οποία σκηνοθετεί και θα απολαύσουμε για 4 βραδιές
Θανάσης Κολαλάς: «Η όπερά μας είναι μια παραγωγή βγαλμένη από τα σπλάχνα του τόπου μας»