Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλκιδική: Οι τελευταίες πληροφορίες από τις πυρκαγιές - Προσπάθεια να σβήσουν

Καλύτερη η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα – Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες από την πυροσβεστική

Συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση των πυρκαγιών οι οποίες ξέσπασαν από το πρωί στη Χαλκιδική. Υπενθυμίζεται ότι έχουν ξεσπάσει συνολικά 3 πυρκαγιές, με μικρή χρονική διαφορά μεταξύ τους, νωρίς το πρωί.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 08:00 ξέσπασε φωτιά στον Καρβουνά του Νέου Μαρμαρά. Λίγο πριν τις 09:00 ξέσπασε φωτιά στη Φούρκα, με τις φλόγες ωστόσο να μην απειλούν τον οικισμό αν και είναι σε σχετικά κοντινή απόσταση. Τέλος, λίγο μετά τις 09.00 ξέσπασε πυρκαγιά και στην περιοχή Ζαΐπη στην Κασσάνδρα, σε αγροτική έκταση. Και οι τρεις φωτιές εκτιμάται ότι εκδηλώθηκαν ύστερα από πτώσεις κεραυνών.

Οι προσπάθειες της πυροσβεστικής για την κατάσβεση των πυρκαγιών συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάσταση στα μέτωπα είναι σημαντικά βελτιωμένη και οι φωτιές βρίσκονται υπό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή Μόλα Καλύβα, του δήμου Κασσάνδρας επιχειρούν από το πρωί 51 πυροσβέστες με 19 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μαζί με δύο πεζοπόρα τμήματα. Στη «μάχη» για την κατάσβεση της φωτιάς, προστέθηκαν αργότερα και δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα που έκαναν ρίψεις νερού.

Στη περιοχή Φούρκα επιχειρούν από το πρωί βρίσκονται 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα, ενώ 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα επιχειρούν στον Καρβουνά Σιθωνίας.

Δείτε video του halkidikinews.gr από τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στη Μόλα Καλύβα:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Οικονόμου σήμερα ομολόγησε τα ψέματα Γεραπετρίτη και Καραμανλή
«Ο Οικονόμου ομολογεί τα ψέματα Γεραπετρίτη, βαφτίζουν "τηλεδιοίκηση" έναν τοπικό πίνακα σταθμάρχη», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Οικονόμου σήμερα ομολόγησε τα ψέματα Γεραπετρίτη και Καραμανλή
Ρωσία: Αψηφά το ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν - Ποινική έρευνα κατά δικαστών ΔΠΔ
Η Ανακριτική Επιτροπή ανέφερε ότι δεν υπάρχει βάση για ποινικές ευθύνες εκ μέρους του Πούτιν και ότι οι αρχηγοί κρατών απολαμβάνουν απόλυτης ασυλίας...
Ρωσία: Αψηφά το ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν - Ποινική έρευνα κατά δικαστών ΔΠΔ
Χατζηνικολάου σε Πολάκη: Άθλιε συκοφάντη, υποστήριξα εγώ μνημόνια όπως εσύ;
«Ηρθε και μου είπε εμένα να ζητήσω συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα τελευταία 13 χρόνια. Τι λες ρε καλλιτέχνη, ψήφισα εγώ μνημόνια;»
Χατζηνικολάου σε Πολάκη: Άθλιε συκοφάντη, υποστήριξα εγώ μνημόνια όπως εσύ;