Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλκιδική: Έφραξε την παραλία και έστησε beach bar σε δασική έκταση - Εκφόβιζαν κόσμο

Παράνομες εργασίες παρά την επέμβαση των αστυνομικών αρχών στην παραλία της Λαγόμανδρας

Λουόμενοι κατήγγειλαν στις αστυνομικές Αρχές ότι επιχειρηματίας από τη Χαλκιδική έστησε beach bar στην περιοχή Λαγόμανδρα χωρίς άδειες, μέσα σε δασική έκταση ενώ παράλληλα το κατάστημα ηλεκτροδοτήθηκε και υδροδοτήθηκε παράνομα. 

Όπως καταγγέλλεται, ακόμη, υπάλληλοι της επιχείρησης απέκλεισαν την πρόσβαση στην παραλία, με αυτοσχέδια φράγματα ενώ προέβησαν σε πράξεις εκφοβισμού για να πετύχουν τον σκοπό τους. 

Στη μηνυτήρια αναφορά προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής πολίτες καταγγέλλουν ότι αντιλήφθηκαν την προσπάθεια για το στήσιμο της παραθαλάσσιας επιχείρησης εστίασης στην παραλία της Λαγόμανδρας, τον Απρίλιο του 2022, όταν αντίκρισαν κολώνες της ΔΕΗ που είχαν τοποθετηθεί για την ηλεκτροδότησή της, κάτι που τους προξένησε μεγάλη εντύπωση δεδομένου ότι η εν λόγω έκταση έχει χαρακτηριστεί δασική.

Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται η οποιαδήποτε χωματουργική εργασία, ενώ με βάση τον πολεοδομικό σχεδιασμό της περιοχής δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία beach bar.

Οι βωμολοχίες 

Στη συμπληρωματική τους μήνυση, οι λουόμενοι που κατήγγειλαν την παράνομη λειτουργία του beach bar αναφέρονται σε περιστατικό που συνέβη στις 13 Αυγούστου, το οποίο σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, τους προκάλεσε τρόμο. Γύρω στις 5.30 το απόγευμα κι ενώ επικρατούσε ησυχία, ξαφνικά εμφανίστηκαν μπροστά τους πέντε άτομα τα οποία και άρχισαν να τους απειλούν και να τους βρίζουν χυδαία με φράσεις όπως «θα σας γ...», «θα σε θάψουμε και δε θα προλάβεις να βγεις από τα Λαγόμανδρα», «θα σου κλείσω την επιχείρησή σου πριν κλείσεις εσύ τη δικιά μας» ή «ελάτε και εσείς για να τους γα....» (απευθυνόμενοι προς συναδέλφους τους).

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζουν οι καταγγέλλοντες, προσπάθησαν να κινηθούν κι εναντίον του ηλικιωμένου που εκείνη τη στιγμή κρατούσε στην αγκαλιά του ένα μωρό.

Κατόπιν αυτών,  ο τρόμος ήταν μεγάλος με τους καταγγέλλοντες να καταφεύγουν στο σπίτι συγγενικού τους προσώπου. Στην αστυνομία είπαν πως επρόκειτο για άτομα συνδέονται με το beach bar, κάποια από τα οποία έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν και μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του beach bar κατάφερε να βγάλει άδεια λειτουργίας, αναφέρεται στη μήνυση. Υποστηρίζεται, δε, ότι οι εργασίες για την κατασκευή του ολοκληρώθηκαν αμέσως, με τους εργάτες να εργάζονται βραδινές. 

Παρακολουθώντας την κατάσταση, οι πολίτες ειδοποίησαν τις αστυνομικές Αρχές, αναφέροντας τη λειτουργία μηχανημάτων και εργαλείων μέσα στο δάσος και σε ακατάλληλες ώρες. Η αστυνομία παρενέβη και ακολούθησαν προσαγωγές των εργατών με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η επέμβαση των Αρχών, όμως, δεν φάνηκε να αποθαρρύνει τον επιχειρηματία ο οποίος κατάφερε, με ένα μυστήριο τρόπο, να ξεκινήσει να λειτουργεί το μαγαζί του αψηφώντας πιθανές νομικές κυρώσεις.

Συγκεκριμένα, στις 17 Ιουλίου η απαράμιλλης ομορφιάς παραλία της Χαλκιδικής γέμισε από δεκάδες ξαπλώστρες και ομπρέλες. Από ελεύθερη παραλία για το κοινό, έγινε παραλία για λίγους καθώς οι υπάλληλοι του beach bar απαγόρευαν την είσοδο σε όσους δεν ήταν πελάτες.
 

Κλείσιμο

Λουόμενοι που προσπάθησαν να αψηφήσουν τα αυτοσχέδια φράγματα που είχαν στηθεί από τους εργαζόμενους στο beach bar για να εμποδίζεται η πρόσβαση στο ελεύθερο κομμάτι της παραλίας, κατήγγειλαν επιθετικές συμπεριφορές. Στο συγκεκριμένο σημείο, όπως έχει ακόμη καταγγελθεί, διαπιστώθηκαν ουκ ολίγες παραβάσεις συχνά επιβλαβείς για το φυσικό περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι η περιοχή της Λαγόμανδρας έχει χαρακτηριστεί ως Περιοχή Προστασίας Σημαντικών Στοιχείων Τοπίου του Παραλιακού Χώρου. 

Αξίζει, ακόμη, να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας έχει προϊστορία στην αυθαίρετη λειτουργια beach bar, καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχε στήσει χωρίς καμία άδεια ξαπλώστρες και ομπρέλες στην παραλία της περιοχής «ΕΛΙΑ», επίσης στο 2ο πόδι της Χαλκιδικής.

Φωτογραφία αρχείου

Πηγή protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COP28: 117 χώρες συμφώνησαν να τριπλασιάσουν την παγκόσμια ικανότητα ΑΠΕ έως το 2030
Η δέσμευση ήταν μεταξύ μιας σειράς ανακοινώσεων που έκανε σήμερα η COP28 και είχαν στόχο την απανθρακοποίηση του ενεργειακού τομέα.
COP28: 117 χώρες συμφώνησαν να τριπλασιάσουν την παγκόσμια ικανότητα ΑΠΕ έως το 2030
Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για την παιδική κακοποίηση και τις νέες διαδικτυακές μορφές της
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών.
Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για την παιδική κακοποίηση και τις νέες διαδικτυακές μορφές της