Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έρανος - αστραπή στη Χαλκιδική: Μάζεψαν 32.000 ευρώ για τη μικρή Μαρία που πάσχει από καρκίνο

Πάσχει από μεταστατικό γαγγλιονευροβλάστωμα και παραπέμφθηκε σε εξειδικευμένη Ομάδα γιατρών σε κλινική του Παρισιού

Το ταξίδι ελπίδας για τη Γαλλία, όπου θα υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση για θα κάνει η μόλις 3 ετών Μαρία από την Ουρανούπολη της Χαλκιδικής. Το κοριτσάκι το οποίο πάσχει από μεταστατικό καρκίνο χρειάζεται επείγουσα χειρουργική επέμβαση σε ειδικό ιατρικό κέντρο της Γαλλίας και για το λόγο αυτό ο δήμος Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, σε συνεργασία με το φιλανθρωπικό σύλλογο Ενσυναίσθηση και την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους, διοργάνωσαν έρανο. Όλη η τοπική κοινωνία στάθηκε στο πλευρό της Μαρίας και έτσι συγκεντρώθηκε το ποσό των 32.000 ευρώ που είχε τεθεί ως στόχος, ώστε το κοριτσάκι να μεταβεί στο Παρίσι για την επέμβαση που χρειάζεται.

Αναλυτικά, σε ανάρτησή του ο δήμος Αριστοτέλη αναφέρει:

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ!

ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Η #ΜΙΚΡΗ_ΜΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ #ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΜΑΧΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΕΡΑΝΟ ΑΣΤΡΑΠΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΕΡΙΣΣΟΥ & ΣΥΛΛΟΓΟ "ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ"

Μια ολόκληρη κοινωνία ενώθηκε σε μια τεράστια αγκαλιά γύρω από την τρίχρονη Μαρία από την Ουρανούπολη Χαλκιδικής, που δίνει την μάχη της με τον καρκίνο και χρειάζεται επείγουσα χειρουργική επέμβαση σε ειδικό ιατρικό κέντρο της Γαλλίας!

Ο φιλανθρωπικός σύλλογος Ενσυναίσθηση, η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους και ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε έναν έρανο-αστραπή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στις 16 κοινότητες του Δήμου, από ισάριθμες ομάδες εθελοντών και κατάφεραν να υπερβούν το στόχο που είχε τεθεί για τις 32.000 ευρώ, ώστε να ξεκινήσει η μικρή Μαρία το ταξίδι της ελπίδας!

Η Μαρία είναι ένα τρίχρονο κοριτσάκι που πάσχει από μεταστατικό γαγγλιονευροβλάστωμα του τραχήλου-μεσοθωρακίου, το οποίο είχε ήδη κάνει μετάσταση στην κνήμη και τα βρεγματικά οστά. Το παιδί παραπέμφθηκε σε εξειδικευμένη Ομάδα γιατρών σε κλινική του Παρισιού, η οποία έχει αποφανθεί ότι μπορεί να αναλάβει το χειρουργείο.

Την Κυριακή που πέρασε, μικτές ομάδες εθελοντών της “Eνσυναίσθησης”, στελεχών του Δήμου και Ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγ.Όρους με επίκεντρο τους Ιερούς Ναούς των 16 κοινοτήτων, πέτυχαν ένα μικρό θαύμα συγκεντρώνοντας το σύνολο του ποσού για το ταξίδι της μικρής Μαρίας.

Σε κοινή δήλωση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ.κ. Θεόκλητος, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος και η Πρόεδρος της “Eνσυναίσθησης” κ. Ευδοκία Κασαμπαλή επισημαίνουν τα εξής:

«Η προσπάθεια πέτυχε χάρη στην αγάπη και στην δύναμη αλληλεγγύης που επέδειξαν οι συμπολίτες μας σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας! Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τους συμπολίτες μας! Η μικρή Μαρία έγινε το σημείο αναφοράς που ένωσε 16 χωριά σε έναν κοινό στόχο ζωής! Τα αναγκαία χρήματα για να ξεκινήσει η Μαρία αυτό το ταξίδι ελπίδας, συγκεντρώθηκαν! Ευχαριστούμε όλον τον κόσμο! Η Μαρία έγινε παιδί όλων μας! Και όλοι οι αφανείς συμπολίτες που συμμετείχαν σ`αυτόν τον έρανο με το περίσσευμα ή με το υστέρημά τους, έχουν τεράστιο μερίδιο σ` αυτό το επίτευγμα που έχουμε πίστη ότι θα ολοκληρωθεί με την επιστροφή της Μαρίας νικήτριας από το Παρίσι! Προσευχόμαστε και ελπίζουμε στην δύναμη της Παναγίας, της Επιστήμης και της αγάπης των συμπατριωτών μας, που μαζί θα φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα!»

Δείτε φωτογραφίες που δόθηκαν τη δημοσιότητα:

maria_eranos_halkidiki_1.jpeg
maria_eranos_halkidiki_3.jpeg
maria_eranos_halkidiki_2.jpeg

Η ανάρτηση του δήμου Αριστοτέλη:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η GenZ δεν πάει για δουλειά – Τι δείχνουν τα στοιχεία, η σύγκριση με την Ευρώπη
Τα στοιχεία του 2023, που είναι και τα πιο επίκαιρα, φέρνουν την Ελλάδα στην 3η θέση από το τέλος με ποσοστό απασχόλησης 52,6%
Η GenZ δεν πάει για δουλειά – Τι δείχνουν τα στοιχεία, η σύγκριση με την Ευρώπη