Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η επιχείρηση με βαθιές «ρίζες» στη Θεσσαλονίκη που θα κατακτήσει τη Μέση Ανατολή

Eντός του 2024 αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το ξενοδοχείο του Ergon στη Νικήτη

Στην υπογραφή συμφωνίας για τη λειτουργία καταστήματος στο Μπαχρέιν έχει προχωρήσει η Έργον Τρόφιμα των αδερφών Θωμά και Γιώργου Δούζη, στο πλαίσιο ευρύτερης συμφωνίας για επέκταση της δραστηριότητας της επιχείρησης στη Μέση Ανατολή με το μοντέλο του master franchise.

Όπως αναφέρει το capital.gr, πρόκειται για μία ακόμα κίνηση της επιχείρησης με ισχυρή παρουσία και στη Θεσσαλονίκη, η οποία μόλις πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε να λειτουργεί το πρώτο της κατάστημα franchise στο Άμπου Ντάμπι, μεταλαμπαδεύοντας το μοντέλο της μεσογειακής διατροφής και γαστρονομίας και στην πρωτεύουσα και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Mεταξύ άλλων η επιχείρηση δραστηριοποιείται και στο Λονδίνο, όπου το ERGON London είναι το υποκατάστημα της Ergon Τρόφιμα στο κέντρο του Λονδίνου, στην οδό Maddox. Είναι ένα κατάστημα delicatessen και καφέ με ευρεία γκάμα από ελληνικά προϊόντα διατροφής και πιάτα φτιαγμένα αποκλειστικά από αυτά τα προϊόντα. Στο Λονδίνο διατηρεί επίσης κατάστημα στο Westfield στη Stratford City.

Θυμίζουμε ότι εκτός Ελλάδας η Ergon έχει ήδη επεκταθεί και στην Κύπρο καθώς και στη Ντόχα του Κατάρ, ενώ ο κύκλος εργασιών από το σύνολο της δραστηριότητάς της υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ σε Ελλάδα και εξωτερικό, ποσό που απορρέει από τα εταιρικά και τα franchise σημεία που λειτουργούν.

Να σημειωθεί ότι η Έργον Τρόφιμα, η εταιρεία που διατηρεί δραστηριότητα αποκλειστικά στην Ελλάδα, το 2022 είχε κύκλο εργασιών 11 εκατομμύρια ευρώ με καθαρά κέρδη μετά από τους φόρους 964,15 χιλιάδες ευρώ. Στην Ελλάδα υφίστανται και καταστήματα Ergon Deli στο ξενοδοχείο Ikos Dasia στη Δασιά της Κέρκυρας καθώς και στη Σκιάθο, τη Λευκάδα και τη Χαλκιδική.

Στο πλάνο της εταιρείας είναι και η λειτουργία ενός ακόμη χώρου στο κέντρο της Αθήνας, στα πρότυπα του ήδη υπάρχοντος καταστήματος Ergon House, το οποίο βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως, με εστιατόριο, ξενοδοχείο και παντοπωλείο με ελληνικά προϊόντα διατροφής και νωπά τρόφιμα όπως κρέας, οπωρολαχανικά και ψάρια. Σημειώνεται ότι το “Ergon House” της οδού Μητροπόλεως αποτέλεσε ένα “foodie hotel” που έθεσε στο προσκήνιο την γαστρονομία σε συνδυασμό με παντοπωλείο, προσφέροντας ταυτόχρονα και φιλοξενία, με την εταιρεία να δίνει έμφαση σε συνεργασίες με Έλληνες παραγωγούς και μεταποιητές.

Το 2024 η λειτουργία του νέου ξενοδοχείου στη Νικήτη Χαλκιδικής

Η ανάπτυξη της επιχείρησης για το προσεχές χρονικό διάστημα προβλέπει και τη λειτουργία ενός ξενοδοχείου στη Νικήτη της Χαλκιδικής, κάτι που με βάση τον έως τώρα προγραμματισμό θα συμβεί εντός της τρέχουσας χρονιάς. Η Ergon Τρόφιμα έχει δημιουργήσει και νέο μοντέλο καταστημάτων-αρτοποιείων, με το δεύτερο κατάστημα υπό την ταμπέλα “72H” με καταστήματα στην οδό Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Καραγιώργη Σερβίας στο Σύνταγμα. Αυτήν τη στιγμή, ο όμιλος Ergon αριθμεί περισσότερα από 20 καταστήματα, μεταξύ των οποίων τα Ergon to Go, μικρά καταστήματα σε αστικά κέντρα που εξυπηρετούν με καφέ και μικρά γεύματα πρωινού. Επίσης, στα υφιστάμενα μοντέλα καταστημάτων εντάσσονται τα Ergon Daily με πρωινό και μεσημεριανό, που κυρίως υφίστανται σε αγορές της Μέσης Ανατολής, της Κύπρου και της Μεγάλης Βρετανίας και βασίζονται σε επισκέπτες που κινούνται σε περιοχές με εμπορική κίνηση. Στα υφιστάμενα σχήματα είναι τα εστιατόρια Ergon Αγορά, καθώς και τα συνδυασμένα σχήματα φιλοξενίας και εστίασης στα πρότυπα του Ergon House στο Σύνταγμα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ