Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δήμαρχος Αριστοτέλη: Πρόταση για Μητροπολιτικό Συντονισμό στη Χαλκιδική

«Να γίνουμε ομάδα με κοινή φανέλα τη Χαλκιδική!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλιάνος

Ολοκληρωμένη πρόταση για τη σύσταση τεχνοκρατικού φορέα Μητροπολιτικού Συντονισμού των Δήμων και των φορέων εκπροσώπησης του παραγωγικού δυναμικού της Χαλκιδικής, παρουσίασε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, μιλώντας στο 32ο Money Show και στην εκδήλωση που οργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, με θέμα "Βιωσιμότητα, Καινοτομία, Συνεργασία, το κλειδί για πραγματική και ισόρροπη ανάπτυξη στη Χαλκιδική". Κατά την ομιλία του, ο κ. Βαλιάνος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Αυτή τη στιγμή, σε γενικές γραμμές υπάρχουν τρία φίλτρα ιεράρχησης αναγκών και κατανομής πόρων: α) Η Ευρωπαϊκή Ένωση, β) η Ελληνική Κυβέρνηση και γ) η Διοικητική Περιφέρεια. Όσο κι αν εξωραΐσουμε την πραγματικότητα, όσο και αν γνωμοδοτούμε, όσο κι αν μπορεί ένα καλό management να δημιουργήσει παράθυρα ευελιξίας και διεκδίκησης περισσότερων πόρων, όλοι οι υπόλοιποι, δήμοι, επιχειρήσεις, φορείς, αναπτυξιακές εταιρείες, στεκόμαστε στην ουρά με απλωμένα χέρια, για να πάρουμε και να διαχειριστούμε τους πόρους που άλλοι θα αποφασίσουν να μας διαθέσουν και για στόχους που άλλοι θα αξιολογήσουν και θα ιεραρχήσουν για εμάς.

Η πρότασή μου λοιπόν, συνίσταται στην διεκδίκηση ενός σημαντικού βαθμού πρωτοβουλίας στην ιεράρχηση των αναγκών της Χαλκιδικής και ενός σημαντικού βαθμού αποφασιστικής συμμετοχής στην τελική κατανομή των πόρων.

Με τη δημιουργία ενός διαδημοτικού και διακλαδικού φορέα Μητροπολιτικής Διοίκησης της Χαλκιδικής, αλλά όχι με τη λογική ενός ακόμα πολιτικού οργάνου τύπου τοπικής ΠΕΔ.  Μιλάω για ένα φορέα Μητροπολιτικής Διοίκησης, με απολύτως τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά, με στελέχη αμιγώς τεχνοκρατικά, αντικειμενικώς επιλεγμένα από τους Δήμους και τους φορείς επιχειρηματικότητας του νομού, με εχέγγυα εμπιστοσύνης, να συλλέγουν από τους δήμους όλη την πληροφορία, τις ανάγκες, τα πλεονεκτήματα και τις στοχεύσεις ανά οικονομική δραστηριότητα. Και βάσει αυτών, θα καταλήγουν σε ένα σχέδιο ιεράρχησης αναγκών, το οποίο συλλογικά θα συμφωνούμε και θα εισηγούμαστε κατ` έτος, με βάσιμη την προοπτική επίτευξης του 100% των στόχων, στη διεκδίκηση από τα άλλα τρία φίλτρα που προανέφερα (Ε.Ε., Ελληνική Κυβέρνηση, ΠΚΜ).

Η πρόταση έχει μια βασική αφετηρία. Να υπερβούμε όλοι τους εαυτούς μας και να συνεργαστούμε σε μόνιμη βάση για τη Χαλκιδική ως σύνολο! Μεταφέροντας και το πολιτικό κέρδος των κατακτήσεων, αλλά και το πολιτικό κόστος των πιθανώς αμοιβαίων υποχωρήσεων, σε ένα συλλογικό τεχνοκρατικό όργανο, που θα υπηρετεί την πραγματικότητα έναντι της ουτοπίας.

Να γίνουμε τοπικιστές συλλογικά για τη Χαλκιδική μας και όχι για ομάδες κοινοτήτων και κάθε χωριό ξεχωριστά. Να γίνουμε ομάδα με κοινή φανέλα τη Χαλκιδική!».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δυνατότητα για «μπλοκάκι» στους γιατρούς του ΕΣΥ προβλέπει νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
85 από τα 105 νοσοκομεία της χώρας ανακαινίζονται άρδην και 157 από τα 318 κέντρα υγείας ανακαινίζονται άρδην
Δυνατότητα για «μπλοκάκι» στους γιατρούς του ΕΣΥ προβλέπει νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Η πρώτη εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον μετά την εγχείρηση στην κοιλιά (ΦΩΤΟ)
Πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση της πριγκίπισσας της Ουαλίας, με τις φήμες για το τι ακριβώς συμβαίνει με την υγεία της οργιάζουν
Η πρώτη εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον μετά την εγχείρηση στην κοιλιά (ΦΩΤΟ)
Θεσσαλονίκη: «Λαβράκι» από οικονομική αστυνομία - Εταιρεία έκρυβε έσοδα 1,2 εκατ. ευρώ
Η εταιρεία δεν λειτουργούσε σε καμία από τις δηλωθείσες εγκαταστάσεις της, αλλά σε άλλο μισθωμένο χώρο στην ίδια περιοχή
Θεσσαλονίκη: «Λαβράκι» από οικονομική αστυνομία - Εταιρεία έκρυβε έσοδα 1,2 εκατ. ευρώ