Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στη Χαλκιδική η Σύνοδος Πρυτάνεων - Για 4 μέρες, ποια θέματα θα συζητηθούν

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η Σύνοδος θα διεξαχθεί υπό την προεδρία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Στυλιανού Κατρανίδη

Στον Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής θα πραγματοποιηθεί η 108η Σύνοδος Πρυτάνεων των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων, από την Τρίτη 6 έως και την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025, με τη συμμετοχή των διοικήσεων των 24 δημόσιων ΑΕΙ και της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η Σύνοδος θα διεξαχθεί υπό την προεδρία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Στυλιανού Κατρανίδη, καθώς και των δύο άλλων μελών του Προεδρείου, της πρυτάνεως του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, καθηγήτριας Χριστίνας Κουλούρη, καθώς και του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητή Αθανάσιου Κατσή.

Οι εργασίες θα αρχίσουν την Τρίτη 6 Μαΐου με την 88η Συνάντηση Προϊσταμένων Μ.Ο.Δ.Υ. των Ε.Λ.Κ.Ε και την προαιρετική συμμετοχή των Προέδρων του Ε.Λ.Κ.Ε., θα συνεχιστούν την Τετάρτη με τις Συνόδους των Αντιπρυτάνεων, ενώ την Πέμπτη με την Ολομέλεια της 108ης Συνόδου Πρυτάνεων.

Την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025 θα πραγματοποιηθεί η 108η Σύνοδος Πρυτάνεων, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, της υπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Νικόλαου Παπαϊωάννου και του γενικού γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Δημήτριου Μπουραντώνη.

Εισηγήσεις

Εισηγήσεις στις εργασίες της Συνόδου θα κάνουν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, Σταύρος Καλαφάτης, ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος, ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, Περικλής Μήτκας, η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Σωτηρία Ντούνη, και η Μαρία-Μελίνα Δερμεντζοπούλου, αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Ολοκληρώθηκε το σημαντικό έργο ύψους άνω των 8 εκατ. ευρώ – Πότε θα ολοκληρωθεί η αποξήλωση του εκτός τάσης εναέριου δικτύου
Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θέτει ζήτημα «πράσινων» φόρων στα ορυκτά καύσιμα και το diesel κίνησης, ενώ επανέρχεται στο εύρος των φορολογικών εξαιρέσεων
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα