Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλκιδική: Έρχεται πλούσιο Φεστιβάλ με τοπικά προϊόντα, φαγητό – Πού θα γίνει

Σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής, αλλά και γυναίκες τοπικών Συλλόγων, θα μαγειρέψουν ζωντανά ιδιαίτερα πιάτα, βασισμένα σε τοπικές συνταγές

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής συνεχίζοντας την πετυχημένη διοργάνωση θεσμός που καθιέρωσε από το 2021, ανακοινώνει τη διοργάνωση του 5ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Χαλκιδικής, TASTE HALKIDIKI, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Ιουνίου, στην Παραλία της Ιερισσού, σε συνεργασία με το Δήμο Αριστοτέλη και το πρόγραμμα KOUZINA. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των δράσεων TASTE HALKIDIKI, που στόχο έχουν την ανάδειξη των εκλεκτών προϊόντων της περιοχής, των ανθρώπων πίσω από αυτά, αλλά και της γαστρονομίας ως εναλλακτικής μορφής τουρισμού και μέρος της πλούσιας τουριστικής εμπειρίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο 5o TASTE HALKIDIKI FESTIVAL τοπικοί παραγωγοί ελιάς, ελαιόλαδου, μελιού, βοτάνων, τυροκομικών, μαύρου χοίρου, προϊόντων τρούφας, γλυκών του κουταλιού, κρασιών, μπίρας, αποσταγμάτων, από όλη τη Χαλκιδική, θα εκθέτουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για αυτά, να τα γευτούν, αλλά και τα προμηθευτούν.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής, αλλά και γυναίκες τοπικών Συλλόγων, θα μαγειρέψουν ζωντανά ιδιαίτερα πιάτα, βασισμένα σε τοπικές συνταγές, αξιοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών, τα οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις του TASTE HALKIDIKI FESTIVAL, τα προγραμματισμένα Masterclasses των εκλεκτών τοπικών προϊόντων της Χαλκιδικής, με οδηγό τη Νανά Ζυγούρα Σύμβουλο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, η οποία μέσα από μια βιωματική γευστική εμπειρία θα μυήσει τους συμμετέχοντες στα μυστικά και τις ιστορίες των γευστικών θησαυρών.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο γνωστός δημοσιογράφος Κωστής Ζαφειράκης, ο οποίος με το δικό του μοναδικό τρόπο θα αναδείξει τους ανθρώπους της παραγωγής και της μεταποίησης, αλλά και τους σεφ κατά τις ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις.

Για το TASTE HALKIDIKI o Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το TASTE HALKIDIKI φτάνει αισίως στον πέμπτο χρόνο του, κλείνοντας τον πρώτο κύκλο και αφού έχει επισκεφθεί κάθε Δήμο της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με το αρχικό στρατηγικό σχεδιασμό μας, αποτέλεσε ένα σημαντικό εργαλείο σύνδεσης του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα με τις υπηρεσίες του τουρισμού και της φιλοξενίας. Μέσα από το TASTE HALKIDIKI, προβάλλαμε περιοχές λιγότερο τουριστικές, αναβίωσαν ξεχασμένες συνταγές και έθιμα, ενισχύθηκε η τοπική οικονομική ανάπτυξη και αναδείχθηκαν οι άνθρωποι της παραγωγής και της γαστρονομίας με τον καλύτερο τρόπο. Σταθερά συνεχίζουμε, διοργανώνοντας και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις κάτω από την ομπρέλα του TASTE HALKIDIKI».

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι το Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό Δουμπιά, και ο Σύλλογος Γυναικών Ιερισσού.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3 μαζί με τα ραδιόφωνα 102FM και 95,8, καθώς και τα τοπικά μέσα Χαλκιδικής : ergohalkidikis.gr, halkidikifocus.gr, halkidikinews.gr, halkidikipost.gr, blogmoudaniwn.gr, Ράδιο Star 95.5, Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου και οι εφημερίδες ΘΕΜΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, Η Χαλκιδική και ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ.

Την υλοποίησή του προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρεία Chef Stories, εταιρία Συμβούλων Marketing & Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr), που έχει εμπνευστεί όλο το concept, το branding, αλλά και τη διοργάνωση των δράσεων Taste Halkidiki.

taste_halkidiki_5_web_banner.jpg
taste_halkidiki_5_programa.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ξεκλειδώνουν» τα φωτοβολταϊκά σε πολυκατοικίες – Ποιοι οι όροι, πως θα μπαίνουν
Με νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση – Τι είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας
«Ξεκλειδώνουν» τα φωτοβολταϊκά σε πολυκατοικίες – Ποιοι οι όροι, πως θα μπαίνουν