Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλκιδική: Οι 3 παραλίες για εξόρμηση στο 1ο πόδι – Γαλαζοπράσινα νερά, μαγική θέα

Η θερμοκρασία χτυπάει "κόκκινο" και το TyposThes σας δίνει ιδέες για το μπάνιο σας σήμερα στη Χαλκιδική

Στην καρδιά του καλοκαιριού με τις θερμοκρασίες να χτυπούν κόκκινο, το TyposThes σας παρουσιάζει κάποιες ιδέες για μοναδικές δροσερές αποδράσεις στη Χαλκιδική σε κοσμοπολίτικα μέρη αλλά και μέρη που μπορείτε να απολαύσετε ηρεμία, χαλάρωση και … απομόνωση!

Παραλία Κάνιστρο: Βγαλμένη από άλλες δεκαετίες

Ο Άγιος Νικόλαος είναι μια περιοχή στην ακτή της Κασσάνδρα Χαλκιδική. Είναι η νοτιότερη τοποθεσία στην ακτή της Κασσάνδρας, στην οποία μπορείτε να φτάσετε με αυτοκίνητο. Το όνομα προέρχεται από το όνομα της μικρής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Μπορεί κανείς να φτάσει μέσω του δρόμου που ξεκινάει από το Παλιούρι, περνάει από την παραλία Κανίστρο και τέλος καταλήγει στον Άγιο Νικόλαο.

Η παραλία είναι μικρή, με βότσαλα και πολύ διαφανές νερό. Τα βότσαλα είναι ομαλά και στρογγυλά και δεν είναι δύσκολο να περπατήσετε πάνω τους. Αλλά ο βυθός της θάλασσας καλύπτεται από βράχια σε ορισμένα σημεία και τα υποδήματα είναι συνιστώμενα. Η παραλία δεν διαθέτει εγκαταστάσεις. Η παραλία Κάνιστρο βρίσκεται στο νότιο ανατολικό άκρο της Κασσάνδρας, είναι κατά κύριο λόγο αμμώδης με λίγα βότσαλα και είναι ιδανική για όσους επιζητούν τη χαλάρωση και την ηρεμία, καθώς δεν μαζεύει ποτέ κόσμο και δεν έχει φασαρία. Η διαδρομή για να κατεβείτε στην παραλία είναι πολύ όμορφη και περνά μέσα από ένα πευκόδασος ενώ η θεά από τα βράχια είναι μαγική.

 

Ο κοσμοπολίτικος Γλαρόκαβος

Η παραλία Γλαρόκαβος που θυμίζει φυσική πισίνα ενώ δεν είναι λίγοι όσοι αποκαλούν την παραλία «Γαλάζια Λίμνη» της Χαλκιδικής. Γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά και εικόνες που δίνουν την αίσθηση μιας γαλήνιας λιμνοθάλασσας. Πρόκειται σίγουρα για ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Χαλκιδικής που εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο όταν τη δει κάποιος από ψηλά. Ο Γλαρόκαβος είναι μια από τις πιο όμορφες αλλά και κοσμοπολίτικες περιοχές στην Χαλκιδική και απέχει 3 χλμ από το Πευκοχώρι. Κατά μήκος της παραλίας θα βρείτε σημεία με άμμο αλλά και ψιλό βοτσαλάκι ενώ σε άλλα σημεία υπάρχουν περισσότερες πέτρες. Στην παραλία Γλαρόκαβος υπάρχει ένα beach bar ενώ αν θέλετε περισσότερη ηρεμία μπορείτε να απολαύσετε τις βουτιές σας μακριά από την βουή του κόσμου στήνοντας την δική σας ομπρέλα πιο απόμερα.

 

Το Ποσείδι και η «μύτη» του

Όταν λέμε Ποσείδι, στην πραγματικότητα εννοούμε όλη την έκταση γύρω από αυτή τη μύτη που σχηματίζει το πρώτο πόδι στη δυτική του πλευρά. Έτσι υπάρχει η ανατολική και η δυτική πλευρά, συνθήκη ιδανική για όταν αλλάζει ο αέρας, αφού μπορείτε απλώς να μεταφερθείτε απ’ τη μία στην άλλη και να συνεχίσετε την ηλιοθεραπεία και το μπάνιο σας.

Το μεγάλο μήκος της παραλίας διασφαλίζει ότι δε θα είστε στριμωγμένοι και θα μπορέσετε να απολαύσετε την άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά.

 

Ποτίδαια : Η ιστορία της “διώρυγας της χλιδής” που χωρίζει την Κασσάνδρα στα δύο

Η διώρυγα της Νέας Ποτίδαιας, που ενώνει τον Τορωναίο κόλπο με τον Θερμαϊκό μαγνητίζει τα βλέμματα όσων περνούν από εκεί, οι οποίοι είναι χιλιάδες κατά τους θερινούς μήνες, Παράλληλα, η μοναδική θέα πάνω από τη γέφυρα προκαλεί τον επισκέπτη να σταματήσει για λίγο να θαυμάσει το υπέροχο τοπίο. Δεν είναι τυχαίο που η πόλη αυτή, η οποία είχε ηγεμονικό ρόλο στην περιοχή από την αρχαιότητα λόγω της γεωγραφικής της θέσης, ήταν γνωστή ως «Πόρτες της Κασσάνδρας». Ποια είναι όμως η ιστορία της διώρυγας της Κασσάνδρας;

“Οι πόρτες της Κασσάνδρας”

H διώρυγα της Κασσάνδρας είναι από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Χαλκιδικής. Πήρε το όνομά της από τη χερσόνησο, που παλαιότερα ονομαζόταν Παλλήνη και Φλέγρα. Η διώρυγα έχει μήκος 1.250 μέτρα και πλάτος 40 μέτρα. Σκοπός ήταν να διευκολύνει τη ναυσιπλοΐα και να προστατεύει την πόλη.

Την τελική της μορφή πήρε τη διετία 1935-1937 ενώ η γέφυρα κατασκευάστηκε μισό αιώνα αργότερα το 1970. Μέχρι τότε, οι κάτοικοι περνούσαν την αντίπερα όχθη με φέρι μποτ – πλατφόρμα με συρματόσχοινα.

Στο στενότερο σημείο της χερσονήσου, βρίσκεται ο παραθαλάσσιος οικισμός της Νέας Ποτιδαίας, ο οποίος ήταν γνωστός ως «Οι Πόρτες της Κασσάνδρας»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ