Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ρομπότ κέρδισε ημιμαραθώνιο στο Πεκίνο - Κατέρριψε το ανθρώπινο ρεκόρ (VIDEO)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ένα ανθρωποειδές ρομπότ κέρδισε τον ημιμαραθώνιο για ρομπότ στο Πεκίνο σήμερα

Ένα ανθρωποειδές ρομπότ κέρδισε τον ημιμαραθώνιο για ρομπότ στο Πεκίνο σήμερα, Κυριακή (19/4), τρέχοντας γρηγορότερα από τον άνθρωπο, καθώς κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ σε μία επίδειξη της τεχνολογικής προόδου της Κίνας.

Το ρομπότ που κέρδισε αναπτύχθηκε από την Honor, μία κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone και ολοκλήρωσε τον αγώνα των 21 χιλιομέτρων σε 50 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με μια ανάρτηση στο WeChat από την Περιοχή Οικονομικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης του Πεκίνου, γνωστή και ως Beijing E-Town, όπου ξεκίνησε ο αγώνας.

Αυτό ήταν ταχύτερο από τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ για ανθρώπους, τον Τζέικομπ Κιπλίμο από την Ουγκάντα, ο οποίος ολοκλήρωσε την ίδια απόσταση σε περίπου 57 λεπτά τον Μάρτιο στον αγώνα δρόμου της Λισαβόνας.

Η επίδοση του ρομπότ σηματοδότησε ένα σημαντικό βήμα προόδου σε σχέση με την περσινή πρώτη διοργάνωση, κατά τη διάρκεια της οποίας, το ρομπότ που κέρδισε τερμάτισε σε 2 ώρες, 40 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα. Μάλιστα η εξέλιξη φαίνεται και από τον αριθμό των ρομπότ που συμμετείχαν, ο οποίος αυξήθηκε από 20 σε περισσότερα από 100.

Η πρώτη διοργάνωση του αγώνα πέρυσι σημαδεύτηκε από ατυχίες, καθώς πολλά ρομπότ δυσκολεύτηκαν να ξεκινήσουν από τη γραμμή εκκίνησης και τα περισσότερα δεν κατάφεραν να τερματίσουν.

Ο αγώνας δεν διεξήχθη χωρίς προβλήματα ούτε φέτος, ένα ρομπότ έπεσε στη γραμμή εκκίνησης, ενώ το ρομπότ που κέρδισε προσέκρουσε σε ένα κιγκλίδωμα και χρειάστηκε βοήθεια για να σηκωθεί λίγα μέτρα πριν από τη γραμμή τερματισμού.

Η Beijing E-Town ανέφερε ότι περίπου το 40% των ρομπότ διένυσε τη διαδρομή αυτόνομα, ενώ τα υπόλοιπα ελέγχονταν εξ αποστάσεως.

Το κρατικό μέσο ενημέρωσης Global Times ανέφερε ότι ένα ξεχωριστό, τηλεχειριζόμενο ρομπότ της Honor ήταν το πρώτο που διέσχισε τη γραμμή τερματισμού σε 48 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, ανέφερε ότι το ρομπότ που νίκησε χρησιμοποίησε αυτόνομη πλοήγηση και κέρδισε το πρωτάθλημα σύμφωνα με τους κανόνες σταθμισμένης βαθμολογίας της διοργάνωσης.

Ενώ οι οικονομικά σημαντικές εφαρμογές των ανθρωποειδών ρομπότ παραμένουν σε δοκιμαστική φάση, η επίδειξη της φυσικής ικανότητας αυτών των μηχανών στον ημιμαραθώνιο υπογραμμίζει το δυναμικό τους να αναδιαμορφώσουν τα πάντα, από τη χρήση τους σε επικίνδυνες εργασίες έως το πεδίο των μαχών.

Η Κίνα έχει ως στόχο να γίνει μια υπερδύναμη σε αυτόν τον πρωτοποριακό κλάδο και έχει θεσπίσει ένα ευρύ φάσμα πολιτικών, από επιδοτήσεις έως έργα υποδομής, για την ενίσχυση των τοπικών εταιρειών.

Ertnews.gr με πληροφορίες από Guardian, Arab News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης για PosoKanei: «Πριν πληρώσεις, ξέρεις πού είναι πιο φθηνό το καλάθι σου»
«H αγορά γνωρίζει πλέον ότι οι τιμές συγκρίνονται καθημερινά και πιέζεται να γίνει πιο ανταγωνιστική», αναφέρει ο πρωθυπουργός σε βίντεο στα social...
Μητσοτάκης για PosoKanei: «Πριν πληρώσεις, ξέρεις πού είναι πιο φθηνό το καλάθι σου»