Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πανέμορφες φωτογραφίες από την «βροχή» των αστεριών!

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η βροχή Περσειδών εντυπωσίασε χθες το βράδυ

Εντυπωσιακή ήταν η βροχή των Περσειδών, χθες το βράδυ, με τις ανά τον κόσμο φωτογραφίες να σαγηνεύουν. Όπως είχε δηλώσει ο ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αστροφυσικός Γιάννης Σειραδάκης, η βροχή των Περσειδών ήταν πιο εντυπωσιακή και ισχυρή, με δύο έως τρία “πεφταστέρια” το λεπτό.

 Τι είναι, όμως, η “βροχή των Περσειδών”; Όπως εξήγησε ο κ. Σειραδάκης, «είναι ουσιαστικά σκόνη, άμμος, μικρότερα πετραδάκια, τα οποία εισέρχονται με πολύ μεγάλη ταχύτητα, της τάξεως των 60 χλμ/δευτερόλεπτο -όχι την ώρα- κι έτσι όπως εμείς όταν τρίβουμε τα χέρια μας ζεσταινόμαστε, έτσι κι αυτά θερμαίνονται διά τριβής στην ατμόσφαιρά μας, με αποτέλεσμα να ανάψουν και να αφήνουν αυτά τα ωραία ίχνη στον ουρανό, που τα λέμε πεφταστέρια».

Δείτε τις φωτογραφίες

Πηγή Φωτογραφιών: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Ομάδα ατόμων που είχε συγκεντρωθεί σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον 25χρονο που προφυλακίστηκε για την υπόθεση της οικογένειας Νέστορα
Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο
Με μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση, ο πατέρας του 19χρονου, περιέγραψε τη δύσκολη στιγμή που η οικογένεια βρέθηκε ξανά στη Ρόδο
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο