Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λίγοι ξηροί καρποί την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιά και καρκίνο

Σύμφωνα με μια νέα βρετανο-νορβηγική επιστημονική έρευνα

Οι άνθρωποι που τρώνε τουλάχιστον μια χούφτα ξηρών καρπών κάθε μέρα (γύρω στα 20 γραμμάρια), έχουν μικρότερο κίνδυνο για καρδιοπάθεια, καρκίνο και άλλες ασθένειες, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-νορβηγική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου και του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Ντάγκφιν 'Αουνε της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πρώτου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "BMC Medicine", αξιολόγησαν 29 μελέτες από όλο τον κόσμο, που αφορούσαν συνολικά 819.000 ανθρώπους, σχετικά με τη σχέση ξηρών καρπών και ασθενειών.

Η μετα-ανάλυση έδειξε ότι μια καθημερινή χούφτα ξηρών καρπών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στεφιανιαίας νόσου κατά σχεδόν 30%, του καρκίνου κατά 15% και του πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά 22%. Επίσης, μειώνεται κατά 50% ο κίνδυνος θανάτου από πνευμονοπάθεια και του διαβήτη κατά σχεδόν 40%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συναγερμός στο Ηράκλειο: Ανήλικος είχε τραύματα από ξυράφι σε χέρια και πόδια
Μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική μετά από καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία ενεργοποίησε τις Αρχές
Συναγερμός στο Ηράκλειο: Ανήλικος είχε τραύματα από ξυράφι σε χέρια και πόδια
Μητσοτάκης για Kids Wallet: Οι γονείς να καταλάβουν πώς σκέφτονται τα παιδιά
Η εισήγηση του πρωθυπουργού στην παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας και της Παραβατικότητας Ανηλίκων
Μητσοτάκης για Kids Wallet: Οι γονείς να καταλάβουν πώς σκέφτονται τα παιδιά