Ειδικότερα, όσοι καταναλώνουν τακτικά πρωινό, εμφανίζουν μικρότερη επίπτωση περιφερικής αγγειακής νόσου και αθηροσκλήρωσης, ενώ όσοι καταναλώνουν μικρά και συχνά γεύματα παρουσιάζουν μία σειρά από ευνοϊκούς καρδιαγγειακούς παράγοντες, όπως καλύτερη λειτουργικότητα της καρδιάς, μειωμένο ποσοστό αθηρωμάτωσης, με παρουσία ελαχίστων αλλοιώσεων στις καρωτίδες αρτηρίες και σημαντική μείωση των καρδιαγγειακών συμβαμάτων.
Σημαντικά είναι και τα ευρήματα σχετικά με την κατανάλωση καφέ, καθώς οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι όσοι ανέφεραν κατανάλωση τριών και πλέον φλιτζανιών καφέ ημερησίως, εμφάνιζαν μειωμένη έκταση της αθηρωμάτωσης στις καρωτίδες αρτηρίες.