Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Οι 40άρες με υψηλή αρτηριακή πίεση κινδυνεύουν περισσότερο από άνοια

Σύμφωνα με τα στοιχεία από μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα

Οι γυναίκες που έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση στα 40 τους, κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν άνοια μετά από χρόνια, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Ρέιτσερ Γουίτμερ του ιατρικού κέντρου Kaiser Permanente της Καλιφόρνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Neurology" της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, ανέλυσαν στοιχεία για 7.238 άτομα και των δύο φύλων, ΄συμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαπιστώθηκε ότι η υπέρταση στην ηλικία των 30 έως 35 ετών δεν σχετιζόταν με κατοπινό αυξημένο κίνδυνο άνοιας. Όμως, στις γυναίκες που σε ηλικία 40 - 45 ετών είχαν εμφανίσει υπέρταση, ο κίνδυνος άνοιας ήταν αυξημένος κατά 73%, σε σχέση με τις συνομήλικές τους που είχαν σταθερά φυσιολογική πίεση στα 30 και στα 40 τους.

«Παρόλο που η υπέρταση είναι συχνότερη στους άνδρες, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η αυξημένη αρτηριακή πίεση στα 30 ή στα 40 αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας αργότερα. Αντίθετα, στις γυναίκες ο κίνδυνος αυξάνεται», δήλωσε η Γουίτμερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγωμένο νερό το καλοκαίρι: Για ποιους δεν είναι καλή ιδέα - Τι λέει η επιστήμη
Σύμφωνα με τους ειδικούς, για τους περισσότερους ανθρώπους η θερμοκρασία του νερού είναι θέμα προτίμησης και όχι υγείας
Παγωμένο νερό το καλοκαίρι: Για ποιους δεν είναι καλή ιδέα - Τι λέει η επιστήμη
Τασούλας: «Το Πολεμικό Ναυτικό αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα μας»
«Η επιθεώρηση του Στόλου που μόλις έλαβε χώρα, επ’ ευκαιρία της Ναυτικής Εβδομάδας, μας γέμισε εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση» είπε
Τασούλας: «Το Πολεμικό Ναυτικό αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα μας»