Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Περίπου 30.000 εμβόλια έχουν γίνει σε προσφυγόπουλα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Με εμβόλια προτεραιότητας, όπως έχουν καθοριστεί από την εθνική επιτροπή εμβολιασμών

Ακλόνητη πεποίθηση του υπουργείου Υγείας, που βασίζεται σε ισχυρά επιστημονικά δεδομένα, είναι πως για την αποτελεσματική προστασία της δημόσιας υγείας, δεν πρέπει καμία ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού να μένει έξω από την ιατροφαρμακευτική κάλυψη, την πρόληψη και την αγωγή υγείας. Τα παραπάνω τόνισε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, που συμμετείχε στις εργασίες της Παγκόσμιας Συνόδου Υγείας στο Βερολίνο ως προσκεκλημένος ομιλητής, σε συζήτηση για την υγεία προσφύγων και μεταναστών σε σχέση με την παγκόσμια υγεία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ομιλία του αφορούσε τη φροντίδα των παιδιών και τις πρακτικές ανοσοποίησης μέσω των εμβολιασμών. Ο κ. Μπασκόζος αναφέρθηκε στην εκτεταμένη εμβολιαστική καμπάνια για τα προσφυγόπουλα και στη διενέργεια περίπου 30 χιλιάδων εμβολιασμών με τα εμβόλια προτεραιότητας, όπως έχουν καθοριστεί από την εθνική επιτροπή εμβολιασμών.

Σε σχέση με την επιδημία ιλαράς που βρίσκεται σε εξέλιξη σε γειτονικές χώρες και εξελίσσεται και στην Ελλάδα, ο κ Μπασκόζος τόνισε την απουσία κρουσμάτων στους πρόσφυγες και μετανάστες, «γεγονός που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της εμβολιαστικής πρακτικής».

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, εξήγησε ότι η Ελλάδα άντεξε το προσφυγικό κύμα και παρέμεινε ασφαλής υγειονομικά χώρα, χάρις στην πολιτική καθολικής πρόσβασης στις υπηρεσίες του δημόσιου συστήματος υγείας και για τους μετακινούμενους πληθυσμούς. Τόνισε δε, ότι η πρόληψη και η καθολική πρόσβαση αποτελούν τον αποφασιστικό παράγοντα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί
Σκληρή κριτική από το γραμματέα της Νέας Αριστεράς στον πρώην πρωθυπουργό για το νέο του πολιτικό εγχείρημα
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί