Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αυτό είναι το καλύτερο ψωμί σύμφωνα με τους επιστήμονες του Χάρβαρντ

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Το ψωμί είναι πηγή φυτικών ινών, βιταμινών του συμπλέγματος Β, πρωτεϊνών, σιδήρου και φολικού οξέος

Το ψωμί είναι βασική τροφή για τον άνθρωπο, είναι όμως σημαντικό να καταναλώνεται σε μορφές που δεν επιβαρύνουν την υγεία.

Τόσο η ποσότητα, όσο και το είδος του ψωμιού είναι παράγοντες καθοριστικής σημασίας για τον αριθμό των θερμίδων που παίρνει κάποιος από την κατανάλωσή του.

Αν δηλαδή τρώτε καθημερινά παραπάνω από μια φέτα ψωμιού, την οποία συνδυάζετε με γλυκά ή αλμυρά συνοδευτικά (τυριά, αλλαντικά, αλείμματα κλπ), τότε το ψωμί μπορεί να γίνει μια τροφή που σταδιακά σας προσθέτει βάρος.

Οι διατροφολόγοι τονίζουν ότι η χρυσή τομή στη διατροφή είναι το μέτρο. Καμία τροφή δεν θα πρέπει να αποκλείεται από μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη κάποιου ειδικού.

Το πιο σημαντικό είναι να καταναλώνεται με μέτρο, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και λιπαρών. Το ψωμί μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στη σωστή λειτουργία του εντέρου και στην καρδιαγγειακή λειτουργία, μειώνοντας την κακή χοληστερόλη.

Το ψωμί είναι πηγή φυτικών ινών, βιταμινών του συμπλέγματος Β, πρωτεϊνών, σιδήρου και φολικού οξέος και αυξάνει γρηγορότερα από άλλες τροφές το αίσθημα κορεσμού.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (Harvard Health Blog), το πιο υγιεινό και ωφέλιμο για τον οργανισμό ψωμί -χωρίς βέβαια να υποβαθμίζεται και η θρεπτική αξία των υπόλοιπων ειδών ψωμιού- είναι το ψωμί από σπόρους που έχουν βλαστήσει.

Τέτοιο είναι το ψωμί από ολόκληρα δημητριακά και σπόρους όπως το κριθάρι, η σίκαλη και το κεχρί.

Οι σπόροι που έχουν βλαστήσει στο ψωμί, προσφέρουν ακόμα περισσότερες θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό.

H βλάστηση των σπόρων μπορεί να αυξήσει την ποσότητα των αμινοξέων, τις βιταμίνες Ε και C και το φολικό οξύ που περιέχει το ψωμί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική διενεργήθηκε με επιτυχία επέμβαση σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε