Skip to main content
Menu

Αρνί στη σούβλα: Πώς θα πετύχεις το τέλειο ψήσιμο - Τα 10 βήματα!

Αρνί στη σούβλα: Πώς θα πετύχεις το τέλειο ψήσιμο - Τα 10 βήματα!
Συμβουλές για τον πιο λαχταριστό οβελία σήμερα Κυριακή του Πάσχα

H Κυριακή του Πάσχα είναι εδώ και όλη η Ελλάδα σήμερα θα ψήσει τον παραδοσιακό οβελία.

Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για όσους επιλέξουν το ψήσιμο στη σούβλα.

Προετοιμασία

Σιγουρευτείτε ότι η σούβλα είναι γερή κι ότι μπορεί να κρατήσει το αρνί που συνήθως ζυγίζει 12-13 κιλά.

Για μεγαλύτερη διευκόλυνση, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα ηλεκτρικό μηχάνημα περιστροφής της σούβλας. Αν πάλι είστε παραδοσιακοί, μπορείτε να το αφήσετε ως έχειν.

Σιγουρευτείτε ότι η σούβλα είναι καθαρή, καθώς και όλα τα εξαρτήματα που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε (λαβίδες, τσιμπίδες, πινέλα).

Περάστε το αρνί στη σούβλα από το προηγούμενο βράδυ, του Μεγάλου Σαββάτου.

Στερεώστε το καλά, ράψτε το στομάχι του και αλατίστε το καλά. Το αλάτι θα ξεροψήσει καλύτερα το κρέας.

Στερεώστε τη σούβλα κάθετα και αφήστε το να βγάλει τα υγρά του, τοποθετώντας μια λεκάνη ή πανί για την απορρόφησή τους.

Προμηθευτείτε περίπου 10-12 κιλά κάρβουνα, για να είστε σίγουροι ότι δε θα σβήσει η φωτιά.

Ψήσιμο

Ανάψτε τη φωτιά. Η θράκα, για να είναι έτοιμη, χρειάζεται τουλάχιστον μισή ώρα.

Βάλτε περισσότερα κάρβουνα στο κεφάλι και στα πόδια του αρνιού, γιατί η κοιλιά του είναι πιο ευαίσθητη.

Τοποθετήστε το αρνί σε απόσταση περίπου 50 εκ. από τη φωτιά. Μετά την πρώτη ώρα, κατεβάστε το πιο χαμηλά, κοντά στη φωτιά.

Αλείψτε το αρνί με λαδολέμονο, καθώς αυτό γυρίζει.

Πότε είναι έτοιμο το αρνί;

Οταν το λίπος του αρχίζει και στάζει.

Οταν η πέτσα του έχει σκάσει.

Οταν εμφανιστεί το κόκκαλο στις κλειδώσεις του.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω είναι περιττά αν δεν υπάρχει καλή παρέα, γέλιο και μουσική!

Καλό Πάσχα!

Πηγή: TheToc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ