Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σύλλογος Ασθενών: «Χάος» μετά την απόσυρση φαρμάκου για την ημικρανία

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Επιστολή του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους ασθενείς με ημικρανία η απόσυρση του φαρμάκου Zomigon από την Ελλάδα, σύμφωνα με καταγγελίες που δέχεται ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος από ασθενείς  οι οποίοι δυσκολεύονται ή αδυνατούν να το βρουν στα φαρμακεία.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Ασθενών, η απόφαση της εταιρείας AstraΖeneca για διακοπή της κυκλοφορίας της ζολμιτριπτάνης, ουσιαστικά αφήνει τους ασθενείς με ημικρανία χωρίς επαρκή κάλυψη για την αντιμετώπιση των κρίσεων ημικρανίας τους, δεδομένου ότι στην ελληνική αγορά δεν κυκλοφορεί άλλο σκεύασμα ζολμιτριπτάνης.

Ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος με επιστολή του  τόσο προς την AstraZeneca όσο και προς τον ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας επισημαίνει την αναγκαιότητα της παραμονής της ζολμιτριπτάνης στην ελληνική αγορά, λαμβάνοντας υπόψιν την υγεία και την ποιότητα ζωής των ασθενών που την έχουν ανάγκη.

Η ζολμιτριπτάνη θεωρείται φάρμακο πρώτης επιλογής για την αντιμετώπιση της ημικρανικής κρίσης, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά και γρήγορα, επηρεάζει την καθημερινότητα του ασθενή, καθιστώντας τον ανήμπορο ακόμη και για απλές λειτουργίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Ομάδα ατόμων που είχε συγκεντρωθεί σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον 25χρονο που προφυλακίστηκε για την υπόθεση της οικογένειας Νέστορα
Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο
Με μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση, ο πατέρας του 19χρονου, περιέγραψε τη δύσκολη στιγμή που η οικογένεια βρέθηκε ξανά στη Ρόδο
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο
Αντετοκούνμπο: Είμαι ένας μαύρος Έλληνας - Μεγάλωσα χωρίς λεφτά, αλλά με την πιο πλούσια οικογένεια
«Μεγάλωσα χωρίς λεφτά, αλλά με την πιο πλούσια οικογένεια στον κόσμο», ανέφερε σε άλλο σημείο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Αντετοκούνμπο: Είμαι ένας μαύρος Έλληνας - Μεγάλωσα χωρίς λεφτά, αλλά με την πιο πλούσια οικογένεια