Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανάκληση φαρμακευτικής κρέμας από τον ΕΟΦ - Για ποιο λόγο

Προληπτική απόφαση στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας

Την ανάκληση της παρτίδας Κ7210211 (ημερ. λήξης 02/2021) του φαρμακευτικού προϊόντος «Fenivir tinted cream 1% w/w» -κατόπιν ενημέρωσης του Κατόχου Αδειας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ), για απόκλιση στην εμφάνιση του προϊόντος (φυσικός διαχωρισμός φάσης), που επηρεάζει αρνητικά την ομοιόμορφη κατανομή της δραστικής ουσίας στην κρέμα- αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σύμφωνα με τον ΚΑΚ, η συγκεκριμένη απόκλιση σχετίζεται με τη σύνθεση του προϊόντος (πιθανόν τη χρωστική ουσία κίτρινο οξείδιο του σιδήρου-Ε172) και μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του προϊόντος κατά τη διάρκεια ζωής του.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση του ΚΑΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκινάει ο νέος αυτοκινητόδρομος στη Βόρεια Ελλάδα - Ποια πόλη θα συνδέει με Θεσσαλονίκη
Εκτιμάται ότι μέχρι τα τέλη του 2025 θα έχει αναδειχθεί ο προσωρινός ανάδοχος του έργου
Ξεκινάει ο νέος αυτοκινητόδρομος στη Βόρεια Ελλάδα - Ποια πόλη θα συνδέει με Θεσσαλονίκη