Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γιατί τρώμε μαγειρίτσα την Ανάσταση;

Το παραδοσιακό φαγητό για τη νύχτα της Ανάστασης

Η μαγειρίτσα είναι το πρώτο πιάτο, στο οποίο δεσπόζει το κρέας, μετά τη νηστεία της Σαρακοστής.

Γιατί όμως τρώμε τη μαγειρίτσα τη συγκεκριμένη βραδιά;

Η μαγειρίτσα είναι παραδοσιακή σούπα που καταναλώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση.

Μετά τη νηστεία της Σαρακοστής, είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας. Μαγειρεύεται με λαχανικά, άνηθο, εντόσθια του αρνιού (συκωταριά) και ρύζι. Σκοπός του εδέσματος αυτού είναι να προετοιμάσει κατάλληλα το στομάχι του πιστού για την αυριανή κατανάλωση κρέατος μετά από την αποχή(νηστεία).

Ο συμβολισμός της κρύβεται στα χορταρικά, τα οποία συμβολίζουν τα πικρά χόρτα που έτρωγαν οι Εβραίοι σε ανάμνηση της σκλαβιάς τους από τους Αιγύπτιους.

Πάσχα στα Εβραϊκά σημαίνει «έξοδος».

Για τους Χριστιανούς, Πάσχα σημαίνει πέρασμα από τον θάνατο στη ζωή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη Παραίτηση στην Ελλάδα: Ένας στους τρεις προτιμά να μείνει χωρίς δουλειά
Αλλάζουν οι καιροί και οι εργαζόμενοι προτιμούν να μείνουν χωρίς δουλειά από το να δουν την προσωπική τους ζωή να μπαίνει στο περιθώριο
Μεγάλη Παραίτηση στην Ελλάδα: Ένας στους τρεις προτιμά να μείνει χωρίς δουλειά