Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Με... μικρότερο φεγγάρι η πανσέληνος του Δεκαπενταύγουστου

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ακόμη μικρότερη θα είναι η επόμενη πανσέληνος του Σεπτεμβρίου - Για ποιο λόγο

Η πανσέληνος του Αυγούστου έρχεται αύριο, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου και το βράδυ, το φεγγάρι θα είναι ολόγιομο. Θα είναι όμως πιο… μικρό απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει. Και υπάρχει εξήγηση.

Μόλις δύο μέρες μετά, στις 17 Αυγούστου, το φεγγάρι θα βρεθεί στο απόγειο του, δηλαδή στο πιο απομακρυσμένο σημείο της τροχιάς του από τη Γη. Συνεπώς ο σεληνιακός δίσκος τον Δεκαπενταύγουστο θα φαίνεται συγκριτικά μικρότερος από ό,τι όταν η πανσέληνος συμπίπτει με το περίγειο, δηλαδή η Σελήνη βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο της από τον πλανήτη μας, κάτι που θα συμβεί στις 30 Αυγούστου, όταν όμως πια θα υπάρχει Νέα Σελήνη, η δεύτερη μέσα στον ίδιο μήνα.

Μάλιστα η επόμενη πανσέληνος του Σεπτεμβρίου, στις 14 του μήνα, θα είναι ακόμη μικρότερη – η πιο μικρή του 2019- καθώς σχεδόν θα συμπέσει με το απόγειο του φεγγαριού στις 13 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: newsit.gr

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Ολοκληρώθηκε το σημαντικό έργο ύψους άνω των 8 εκατ. ευρώ – Πότε θα ολοκληρωθεί η αποξήλωση του εκτός τάσης εναέριου δικτύου
Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θέτει ζήτημα «πράσινων» φόρων στα ορυκτά καύσιμα και το diesel κίνησης, ενώ επανέρχεται στο εύρος των φορολογικών εξαιρέσεων
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα