Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Πέθαναν 3 ασθενείς μέσα σε 24 ώρες – Οργή για τους… εκδρομείς!

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι 20 ασθενείς

 

Τρεις άνθρωποι, δύο στην Κοζάνη και ένας στην Αθήνα κατέληξαν από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους εννέα. Σύμφωνα με την ενημέρωση που πραγματοποιεί αυτήν την ώρα, σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου  ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας 31 είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Έτσι τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 495.

Από αυτά, 84 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 90 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 20 εκ των οποίων διασωληνωμένοι.

Τα σοβαρά περιστατικά λαμβάνουν ειδική αντιική θεραπεία.

Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων ξεπέρασε τα 72 έτη.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα ενώ συνεχίζουν να ελέγχονται εκατοντάδες δείγματα κάθε μέρα, ενώ συνολικά έχουν ελεγχθεί πάνω από 7200 δείγματα

19 ασθενείς έχουν πάρει μέχρι σήμερα εξιτήριο

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα ο οποίος επανέλαβε την παράκληση ο κόσμος να συμμορφωθεί στα μέτρα και να μείνει σπίτι του, ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της επιδημίας θα έχουμε σε δύο εβδομάδες.

Η εικόνα όπως ανέφερε θα είναι τόσο καλύτερη, όσο περισσότερο προφυλαχθούν οι ευαίσθητες ομάδες και όσο λιγότερα άτομα κολλήσουν.

Μάλιστα, τόσο ο κ. Τσιόδρας όσο και ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασαν την οργή τους για τους εκδρομείς, οι οποίοι ταξιδεύουν προς χωριά και νησιά δίχως να γνωρίζουν αν επωάζουν την νόσο με φόβο να κολλήσουν τοπικό πληθυσμό. 

Δείτε ζωντανά. 

https://www.youtube.com/watch?v=sl0EL_MnIRM&feature=emb_title

 

Περισσότερα σε λίγο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου
Δεκάδες συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν στον ναό της Μεταμορφώσεως στα Βριλήσσια για να αποχαιρετήσουν τον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου
Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία οι πρόβες για την «Μποέμ» στο Φεστιβάλ Επταπυργίου
Η όπερα του Πουτσίνι αποτελεί την κεντρική παραγωγή του αγαπημένου θεσμού - Τι αναφέρουν οι συντελεστές
Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία οι πρόβες για την «Μποέμ» στο Φεστιβάλ Επταπυργίου