Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το «ευχαριστώ» ΠΟΥ σε Ρωσία για προσπάθειες εύρεσης εμβολίου κορωνοϊού

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Και συγκεκριμένα του Sputnik-V

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας (ΠΟΥ) ευχαριστεί τη Ρωσία για τις προσπάθειες που καταβάλλει να αναπτύξει ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού περιφερειακού γραφείου του ΠΟΥ Χανς Κλιούγκε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ρώσο υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.

«Ο ΠΟΥ εκτιμά πολύ τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ρωσία στον τομέα της ανάπτυξης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και συγκεκριμένα του Sputnik-V. Για μια ακόμη φορά θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό για εκείνες τις σταδιακές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη ενός εμβολίου ασφαλούς και αποτελεσματικού», δήλωσε ο Κλιούγκε.

Σύμφωνα με τον Κλιούγκε στη συνάντηση με τον Ρώσος υπουργό Υγείας συζητήθηκαν θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον εμβολιασμό. «Η ανάπτυξη του εμβολίου είναι η κύρια απάντηση της Ρωσίας στην έξαρση του κορωνοϊού, για αυτό είναι τόσο σημαντική η αλληλεγγύη. Μαζί με τους συναδέλφους μου στον ΠΟΥ θα συζητήσουμε στην Γενεύη τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνουμε σ αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο Κλιούγκε.

«Η Ρωσία επέδειξε την αλληλεγγύη της διεθνώς και με βοήθησε ως περιφερειακό διευθυντή να παράσχω την υποστήριξη στις χώρες της Κεντρικής Ασίας» πρόσθεσε ο Κλιούγκε , επισημαίνοντας ότι η ρωσική κυβέρνηση αντιμετώπισε με μεγάλη προσοχή τα ζητήματα αρωγής στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καμμένος: Θα συνεργαζόμουν με Καρυστιανού - Λάθος το όνομα ΕΛΑΣ από Τσίπρα
«Είναι καθαρή φωνή», είπε ο πρώην υπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού – Τι απάντησε σε ερώτηση για το αν θα κατέβει στις εκλογές
Καμμένος: Θα συνεργαζόμουν με Καρυστιανού - Λάθος το όνομα ΕΛΑΣ από Τσίπρα
Γκιουλέκας: Άνοιγμα του ΥΜΑΘ στα Βαλκάνια – «Θέλουν συνεργασία με τα λιμάνια μας»
Ο υφυπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στις αποστολές που διοργανώνει το ΥΜΑΘ μαζί με ομάδες επιχειρηματιών
Γκιουλέκας: Άνοιγμα του ΥΜΑΘ στα Βαλκάνια – «Θέλουν συνεργασία με τα λιμάνια μας»