Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η Ρομποτική Ορθοπαιδική χειρουργική ανοίγει νέους ορίζοντες στο Ιατρικό Διαβαλκανικό

Eπικεφαλής της Κλινικής ο Δρ. Ελευθέριος Τσιρίδης

Η πρώτη Κλινική Ρομποτικής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής στη Βόρεια Ελλάδα, λειτουργεί στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, όπου έχει εγκατασταθεί το ένα από τα δύο ρομποτικά συστήματα ROSA® KneeSystem, του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Η εξειδικευμένη Κλινική Ρομποτικής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης δομήθηκε, οργανώθηκε και λειτουργεί βασισμένη στα πλέον σύγχρονα διεθνή πρότυπα. Απαρτίζεται από εκπαιδευμένους χειρουργούς, υψηλής εξειδίκευσης, με θητεία σε γνωστά Νοσοκομεία της Βρετανίας, Ελβετίας και Σουηδίας. Αποτελεί την πλέον σύγχρονη και εξελιγμένη λύση, για την εκτέλεση ρομποτικά υποβοηθούμενων ορθοπεδικών επεμβάσεων Ολικών Αρθροπλαστικών Γόνατος, προσφέροντας εξαιρετική ακρίβεια και εντυπωσιακή αποκατάσταση. Η χρήση των Ροµποτικών συστηµάτων στην Ορθοπαιδική, στηρίζεται σε εξατοµικευµένη χειρουργική τεχνική, για κάθε ασθενή, όπου ο χειρουργός αντικαθιστά τα σημεία που πάσχουν, έχοντας τη δυνατότητα τρισδιάστατης ανατοµικής εικόνας.

fb_img_1605789657588.jpg

Ο επικεφαλής της Κλινικής, Δρ. Ελευθέριος Τσιρίδης , είναι πιστοποιημένος στο πλέον εξελιγμένο Ρομποτικό ορθοπεδικό σύστημα ROSA© (Robotic Surgical Assistant), για τη διενέργεια ολικής αρθροπλαστικής γόνατος ελάχιστης επεμβατικότητας (MIS). Διαθέτει πολυετή εμπειρία, άνω των 20 ετών, υπηρετώντας υψηλές ακαδημαϊκές και κλινικές θέσεις στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, με εξειδίκευση στην αρθροπλαστική και τις αναθεωρήσεις του ισχίου και του γόνατος.

foto_tsiridi.jpg

Νέοι ορίζοντες στην Ρομποτική Ορθοπαιδική Χειρουργική

Το Ρομποτικό Ορθοπαιδικό Σύστημα ROSA στηρίζεται στην Ακρίβεια χιλιοστού, στην Εξατομικευμένη χειρουργική και στην Fast-track αποκατάσταση.

Για τους νέους ορίζοντες που ανοίγει η Ρομποτική Ορθοπαιδική Χειρουργική, ο διακεκριμένος επιστήμονας Δρ Ελευθέριος Τσιρίδης, υποστηρίζει ότι, η χρήση των Ρομποτικών συστημάτων στην Ορθοπαιδική Χειρουργική τα τελευταία χρόνια, αποτελεί για τον χειρουργό µια εξαιρετική μέθοδο ελάχιστα τραυματικής παρέμβασης, επισημαίνοντας ότι: «Με τη χρήση των συγκεκριμένων ρομποτικών συστημάτων επιτυγχάνεται η ελαχιστοποίηση της πιθανότητας επιπλοκών, η μείωση του χρόνου παραμονής στην κλινική, ο περιορισμός του μετεγχειρητικού πόνου και η ταχύτερη ανάρρωση. Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα της λεπτομερούς προετοιμασίας της επέμβασης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, με χρήση εξατομικευμένων δεδομένων για τον κάθε ασθενή, της αξιολόγησης σε πραγματικό χρόνο του εύρους κίνησης του ποδιού και τέλος, η δυνατότητα πραγματοποίησης δύσκολων χειρισμών ακριβείας, από το χειρουργό»

Το τελευταίας γενιάς Ρομποτικό σύστημα, που λειτουργεί στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, «συνεργάζεται» με τον Χειρουργό (collaborative mode), καθοδηγείται από αυτόν και προσαρμόζεται στην τεχνική του, επιτρέποντας ανά πάσα στιγμή την ανθρώπινη πρωτοβουλία κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Έτσι, συμπληρώνει ο Δρ. Τσιρίδης «αποφεύγονται οι άσκοποι τραυματισμοί μαλακών ιστών, οι συνδεσμικές κακώσεις αλλά και η αναίτια απώλεια οστού με αποτέλεσμα την βέλτιστη λειτουργικότητα της αρθροπλαστικής μετά επέμβαση»

Τα πλεονεκτήματα του ROSA© σε σύγκριση με τις μη ρομποτικές επεμβάσεις:

  • Τρισδιάστατος προεγχειρητικός σχεδιασμός σε εικονικό περιβάλλον (3D-modeling)
  • Εξατομικευμένη χειρουργική (Personalized Medicine)
  • Μοντελοποίηση επέμβασης χωρίς κλασσική απεικόνιση (Imageless)
  • Ελάχιστη επεμβατικότητα (MIS)
  • Ακρίβεια χιλιοστού
  • Οπτική αξιολόγηση σταθερότητας γόνατος

Όλα τα παραπάνω συντελούν στην:

  • Ιδανική τοποθέτηση της πρόθεσης
  • Ελαχιστοποίηση του πόνου και της απώλειας αίματος
  • Ταχεία αποκατάσταση (Fast-Track)
tsiridis.png

Η Κλινική Ρομποτικής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής, συμμετέχει σε διεθνή ερευνητικά πρωτόκολλα και δημοσιεύει μεγάλο αριθμό επιστημονικών άρθρων σε έγκριτα διεθνή ορθοπαιδικά περιοδικά (PubMed - Tsiridis E.). Το 2019 εξέδωσε το βιβλίο χειρουργικών τεχνικών του ισχίου του εκδοτικού οίκου Springer – Nature, με τίτλο The Adult Hip – MasterCaseSeries and Techniquesαπό τον Καθηγητή Ε. Τσιρίδη.

Στην Κλινική μετέχουν οι Ιατροί: Κενανίδης Ευστάθιος, Ορθοπαιδικός, Τοπάλης Χρήστος, Ορθοπαιδικός/Παίδων, Τσιρίδης Ευγένιος, Αναισθησιολόγος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σάκκαρη: Έπαθα κρίση πανικού όταν έφτασα Νο3 στον κόσμο, στόχος η κορυφή (VIDEO)
Τι είπε η Ελληνίδα αθλήτρια του τένις για την πορεία της στον αθλητισμό, αλλά και για την σχέση της με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Σάκκαρη: Έπαθα κρίση πανικού όταν έφτασα Νο3 στον κόσμο, στόχος η κορυφή (VIDEO)