Skip to main content
Menu Αναζήτηση

ArthroHeal Clinic: Θεραπεία οστεοαρθρίτιδας με δικά σας κύτταρα

Τα κύτταρά σας μπορούν να αντιμετωπίσουν την οστεοαρθρίτιδα

Συνέντευξη με τον Γεώργιο Γκουδέλη MD. PhD., Ορθοπαιδικό Χειρουργό και  Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, πιστοποιημένου διεθνώς Ορθοπαιδικού στη Ρομποτική Χειρουργική, με μετεκπαίδευση στην Γερμανία

Η αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των επιστημόνων εδώ και πολλά χρόνια και αποτελεί ένα σπουδαίο πεδίο ανάπτυξης νέων θεραπειών που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων.

Μία από τις τελευταίες και πιο σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης, είναι η κυτταρική θεραπεία, η οποία ανήκει στον ταχέως εξελισσόμενο κλάδο της αναγεννητικής ιατρικής και χρησιμοποιεί τα ίδια μας τα κύτταρα για να αντιμετωπίσουμε την οστεοαρθρίτιδα.

Η ArthroHeal Clinic που εδράζεται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα o Γεώργιος Γκουδέλης, Ορθοπαιδικός Χειρούργος και  Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, δίνει απαντήσεις ρίχνοντας άπλετο φως σε όλες τις νέες εξελίξεις στον τομέα και τις κυτταρικές θεραπείες που μπορούμε να βρούμε στην Ελλάδα.

gkoydelis1.jpg

Γιατί πονάνε οι αρθρώσεις μου?

Με το πέρας της ηλικίας μπορεί να νιώθετε πόνο στις αρθρώσεις σας,  την αίσθηση ότι μειώνεται η  ελαστικότητα και το εύρος κίνησης που είχαν.  Η οστεοαρθρίτιδα είναι υπεύθυνη για αυτά τα συμπτώματα και πρέπει να διαγιγνώσκεται και να αντιμετωπίζεται εγκαίρως, έτσι ώστε να συνεχίσετε να έχετε τη ποιότητα ζωής που θέλετε στο παρών και το μέλλον. 

Τι είναι οι κυτταρικές θεραπείες?

Οι κυτταρικές θεραπείες ανήκουν στον ταχέως εξελισσόμενο κλάδο της αναγεννητικής ιατρικής που ως στόχο έχουν την αντιμετώπιση των παθολογικών καταστάσεων του μυοσκελετικού συστήματος, δηλαδή των παθήσεων των μυών και των αρθρώσεων  με τα κύτταρα του ίδιου του οργανισμού μας. 

Βασικό γνώρισμα των μεθόδων που εφαρμόζονται στην ArthroHeal Clinic είναι οι εξατομικευμένες θεραπείες που προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε ασθενούς ξεχωριστά, αξιοποιώντας  τη δύναμη των κυττάρων για αυτοίαση, γεγονός που επιπλέον αναδεικνύει την ασφάλεια των μεθόδων.

Πόσα είδη κυτταρικών θεραπειών έχουμε:

Η κυτταρική θεραπεία βασίζεται στα παρακάτω:

 • Βλαστοκύτταρα (από τον μυελό των οστών ή από τον λιπώδη ιστό).
 • Αυτόλογη πρωτεϊνική θεραπεία (από το αίμα)
 • PRP – Αιμοπετάλια πλούσια σε αυξητικούς παράγοντες (από το αίμα)
gkoydelis3.jpg

Ποια είναι η διαδικασία?

Η επιλογή της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής θα σας προταθεί από τον επιστημονικό υπεύθυνο του Ιατρικού Κέντρου ΑrthroHeal Clinic, Ορθοπαιδικό Χειρουργό Dr. Γεώργιο Γκουδέλη  και εξαρτάται από το είδος και το στάδιο της βλάβης που υπάρχει στον αρθρικό χόνδρο. Με σύγχρονες εργαστηριακές μεθόδους απομονώνεται από το αίμα ή το λίπος του ασθενούς το κατάλληλο βιολογικό υλικό που απαιτείται.  Μετά από ειδική επεξεργασία τα θεραπευτικά κύτταρα εισάγονται στη πάσχουσα άρθρωση είτε την ίδια ώρα που έγινε η λήψη, είτε μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την καλλιέργεια και πολλαπλασιασμό των κυττάρων έτσι ώστε να αυξηθεί η θεραπευτική δυναμική.  Στη περίπτωση που για τις ανάγκες της θεραπείας χρειαστούν βλαστοκύτταρα από τον μυελό των οστών (λεκάνη), η όλη πράξη γίνεται στη κλινική υπό ελαφρά αναισθησιολογική αναισθησία.

 

Πως λειτουργεί η κυτταρική θεραπεία?

Μετά την έγχυση των πολυδύναμων κυττάρων, ενεργοποιούνται οι εσωτερικοί μηχανισμοί καταστολής της φλεγμονής, της αναγέννησης και ανάπλασης των κατεστραμμένων ιστών.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στην επιβράδυνση - αναστολή της εξέλιξης της βλάβης καθώς επίσης και στην αναγέννηση νέων ιστών (θεραπεία με βλαστοκύτταρα).

 

Μπορεί να συνδυαστεί με υαλουρονικό οξύ?

Η αντιμετώπιση της αρθρίτιδας με αυτόλογα κύτταρα μπορεί να συνδυαστεί με εγχύσεις υαλουρονικού οξέος βελτιστοποιώντας την αποτελεσματικότητα της θεραπευτικής προσέγγισης.

 

Πως βελτιώνεται η καθημερινότητά σας?

 • Ανακούφιση από τον πόνο της πάσχουσας άρθρωσης
 • Βελτίωση της κινητικότητάς της
 • Γρήγορη επιστροφή στις καθημερινές επαγγελματικές και κοινωνικές δραστηριότητες
 • Απλή και ανώδυνη εφαρμογή των κυτταρικών θεραπειών,
 • Αποφυγή της χειρουργικής επέμβασης αναλόγως βέβαια της σοβαρότητας της πάθησης.

 

Σας αφορά;

Οι αυτόλογες κυτταρικές θεραπείες αφορούν σε μια σειρά επώδυνων παθολογικών καταστάσεων των αρθρώσεων οι οποίες οφείλονται στην οστεοαρθρίτιδα όπως:

 • Φθορά και βλάβες του αρθρικού χόνδρου, (γόνατο, ισχίο, αστράγαλος, ώμος κα).
 • Πόνος και δυσκαμψία στις αρθρώσεις
 • Φλεγμονές των αρθρώσεων
 • Βλάβες των μυών, τενόντων και συνδέσμων.
gkoydelis5.jpg

Info

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΟΥΔΕΛΗΣ MD. PhD.

Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Πιστοποιημένος Ορθοπαιδικός Χειρουργός

στη Ρομποτική Χειρουργική, Zimmer Biomet Institute, Germany.

 • Επιστημονικός Διευθυντής ArthroHeal Clinic,

Εθνικής Αντιστάσεως 74, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη.  Τηλ 6974496334, arthrohealclinic.gr και goudelis.gr

 • Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, Θεσσαλονίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ