Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στο 96,2% η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου μετά τη δεύτερη δόση

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις οι σχετικές μελέτες που έγιναν στην βάση των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης έδειξαν την αποτελεσματικότητά και ασφάλεια του εμβολίου

Τα προκαταρκτικά στοιχεία σχετικά με την έρευνα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του νέου κορονοϊού επιβεβαιώνουν ότι η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος κατά την περίοδο χορήγησης της πρώτης δόσης του εμβολίου φθάνει το 69,3%, ενώ την περίοδο χορήγησης της δεύτερης δόσης του εμβολίου φθάνει στο 96,2%. Την δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού επιστημονικού και ερευνητικού ινστιτούτου δημόσιας υγείας Σεμάσκο, και μέλος της ανεξάρτητης επιτροπής παρακολούθησης των κλινικών δοκιμών Ραμίλ Χαμπρίεφ, κατά την διάρκεια φόρουμ στο οποίο συμμετείχαν και ξένοι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόσφατα το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) που χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, είχε ανακοινώσει ότι η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου φθάνει το 95%.

Ο Χαμπρίεφ δήλωσε ότι οι σχετικές μελέτες που έγιναν στην βάση των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης έδειξαν την αποτελεσματικότητά και ασφάλεια του εμβολίου.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων Κιρίλ Ντμίτριεφ δήλωσε σήμερα ότι οι επιθέσεις τα πληροφοριακά συστήματα που γίνονται κατά του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V συνιστούν απόπειρες των άλλων χωρών να αποκρύψουν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την ανάπτυξη των δικών τους εμβολίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλο γεγονός στην πλατεία Αριστοτέλους – Η συνάντηση 5 Επιταφίων
Το πρόγραμμα της αποψινής συνάντησης των Επιταφίων στην «καρδιά» της πόλης και οι πρωτοβουλίες του δήμου Θεσσαλονίκης για ενίσχυση του θρησκευτικού...
Θεσσαλονίκη: Μεγάλο γεγονός στην πλατεία Αριστοτέλους – Η συνάντηση 5 Επιταφίων
elaiolado
«Τέλεια καταιγίδα» για ελαιολάδο - Προειδοποιεί ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο
Καύσωνες, υψηλά επιτόκια και πληθωρισμός συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που ωθεί στα ύψη τις τιμές
«Τέλεια καταιγίδα» για ελαιολάδο - Προειδοποιεί ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο