Με τη μορφή της αντίστροφης μέτρησης ο γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas αποκαλύπτει τις καλύτερες περιοχές για φαγητό στον κόσμο, με την Ελλάδα να βρίσκεται και πάλι σε πρωταγωνιστική θέση.
Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν η δεύτερη, τρίτη και τέταρτη θέση για τα φετινά World Food Awards με την Πελοπόννησο να φιγουράρει στη 2η θέση.
Μάλιστα το Taste Atlas προτείνει τη γουρουνοπούλα, το ελαιόλαδο και το μέλι Ελάτης Μαινάλου, ενώ ανάμεσα στους προορισμούς που πρέπει να επισκεφθεί ο ταξιδιώτης περιλαμβάνονται η Καλαμάτα και η Αρχαία Ολυμπία.
Στην τέταρτη θέση της λίστας κατατάσσεται η περιοχή Σετσουάν της Κίνας (γνωστή για τα νουντλς της), ενώ στην τρίτη βρίσκεται η Εμίλια-Ρομάνα της Ιταλίας, η οποία φημίζεται για το ραγού μπολονέζ σε όλες του τις μορφές.
«Συγχαρητήρια στην Πελοπόννησo (ασημένιο μετάλλιο) και στην Εμίλια Ρομάνα (χάλκινο μετάλλιο), αλλά ποιος είναι το νούμερο 1;», γράφει χαρακτηριστικά το Taste Atlas στη λεζάντα της ανάρτησης που έκανε για τα φετινά World Food Awards.