Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δεύτερο Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αθήνα!

Ελεύθερη είσοδος στην Τεχνόπολη

Ελεύθερη είσοδος στην Τεχνόπολη

Για δεύτερη χρονιά, διοργανώνεται φέτος το Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας Αθηνών (Athens Science Festival), με θέμα "Επιστήμη και Τεχνολογία: από τη θεωρία στην πράξη, στις 17-22 Μαρτίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με ελεύθερη είσοδο.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό "Επιστήμη Επικοινωνία-SciCo", το Βρετανικό Συμβούλιο, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας "INNOVATHENS", την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, και σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

Στόχος του Φεστιβάλ, όπως τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου οι συνδιοργανωτές, είναι να ενημερώσει, με κατανοητό τρόπο, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της επιστήμης, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, και να αναδείξει τη σημασία της επιστήμης για το ευρύ κοινό.

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει δραστηριότητες και καινοτόμες δράσεις που απευθύνονται σε μαθητές, φοιτητές και γενικότερα στο ευρύ κοινό, όπως: εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα, επιμορφωτικά παιχνίδια, επιστημονικές παρουσιάσεις, συζητήσεις, παραστάσεις, προβολές, εκθέσεις και ενδιαφέρουσες ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες.

Τα θέματα του φεστιβάλ

Τα επιμέρους θεματικά πεδία που θα καλύψει το φετινό Φεστιβάλ, είναι: Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Γεωλογία, Μαθηματικά, Επιστήμες Περιβάλλοντος, Αειφόρος Ανάπτυξη, Επιστήμες Υγείας, Διατροφή, Αστρονομία και Διάστημα, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, Επιστήμη Υλικών, Ρομποτική, Ψηφιακή Τεχνολογία και Πληροφορική, Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης, Επιστήμη και Τέχνη.

Ενήλικες και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με επιστήμονες, να πειραματιστούν, να παίξουν, να συμμετάσχουν σε εργαστήρια και να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες διαλέξεις και αντιπαραθέσεις ("debates").

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν: ο τελικός του Διαγωνισμού Επικοινωνίας της Επιστήμης Famelab, οι παραστάσεις "The Science of CSI: έγκλημα στο εργαστήριο" και "Stand up Science", τα εργαστήρια "Μolecular Mixology: Φυσική, χημεία ή κοκτέιλ;", "Χορεύοντας τα Μαθηματικά". Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εκθέσεις του Φεστιβάλ: art@CMS | Η τέχνη της Επιστήμης, η Ομορφιά στη Δημιουργία, Ηχοτοπία: Ηχος και επιστήμη, Μετρολόγος, 2015: Διεθνές Έτος Φωτός.

Το φεστιβάλ θα κατανέμεται σε ζώνες στόχευσης: τις καθημερινές, η πρωινή ζώνη θα αφορά κυρίως τα σχολεία, η απογευματινή και η βραδινή ζώνη το ενήλικο κοινό, ενώ το Σαββατοκύριακο το Φεστιβάλ θα απευθύνεται στις οικογένειες και στο ευρύ κοινό. Κατά τη διάρκεια των έξι ημερών του φεστιβάλ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, αναμένονται περισσότεροι από 8.000 μαθητές, έναντι 1.500 πέρυσι. Eπίσης, 80 σχολεία συμμετέχουν στις διαδραστικές εκθέσεις και στα πειράματα.

Το Athens Science Festival 2015 υποστηρίζει, ως Χορηγός Επικοινωνίας, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (www.ekt.gr), προβάλλοντας τις σχετικές δράσεις και εκδηλώσεις στους δικτυακούς τόπους, τα social media και το eNewsletter του. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ και για κρατήσεις σχολείων διατίθενται στις ιστοσελίδες www.athens-science-festival.gr και www.facebook.com/athenssciencefestival.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ