Σε ένα εστιατόριο:
• Ζητήστε να καθίσετε δίπλα σε παράθυρο. Τα ευρήματα του Γουάνσινκ δείχνουν ότι όσοι τρώνε κοντά σε παράθυρο είναι 80% πιθανότερο να παραγγείλουν σαλάτα.
• Αν προσπαθείτε να αποφύγετε τα γλυκά, μην κάθεστε κοντά στο μπαρ. Σύμφωνα με την μελέτη του Γουάνσινκ, όσοι κάθονται σε εκείνη την περιοχή είναι 73% πιο πιθανό να παραγγείλουν επιδόρπιο.
• Επιλέξτε ένα φωτεινό εστιατόριο που παίζει απαλή μουσική και θα απολαύσετε το γεύμα σας πολύ περισσότερο, ενώ ταυτόχρονα θα καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες.
• Παραγγείλετε ότι πραγματικά θέλετε. "Αν πείτε σε κάποιον να προσέξει τι θα παραγγείλει, θα φάει κάτι που πιθανότατα δεν θα του αρέσει και θα θέλει να επανορθώσει λέγοντας στον εαυτό του ότι του αξίζει ένα παγωτό αφού έφαγε μόνο μια σαλάτα για βραδινό" λέει ο Γουάνσινκ.
Στο σπίτι με τα παιδιά:
• Σερβίρετε τα φρούτα σε πολύχρωμα μπολ. Έρευνες σε παιδιά σχολικής ηλικίας έδειξαν ότι τα παιδιά τρώνε την διπλάσια ποσότητα φρούτων όταν σερβίρονται σε ένα πολύχρωμο πιάτο, σε σύγκριση με ένα πιο απλό.
• Κόψτε τα φρούτα σε κομματάκια. Μετά από έρευνες που πραγματοποίησε σε αμερικανικά σχολεία, ο Γουάνσινκ παρατήρησε πως όταν τα σχολεία σέρβιραν μήλα σε κομμάτια, πετιόντουσαν στα σκουπίδια 48% λιγότερα φρούτα.