Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προσθέστε θαλασσινά στη διατροφή σας

Θαλασσινά και σαρδέλες ότι πρέπει για την υγεία!

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ενήλικοι πρέπει να καταναλώνουν λίγο περισσότερα από 200 γραμμάρια θαλασσινών την εβδομάδα. Ακολουθούν ορισμένες γευστικές αλλά και υγιεινές προτάσεις για να τα κάνετε σταθερούς πρωταγωνιστές στο τραπέζι σας.

Στρείδια - Ωμά ή στον ατμό, τα στρείδια είναι γεμάτα από βιταμίνες και μέταλλα και αποτελούν βόμβα πρωτεϊνών. Μια μικρή μερίδα από 6 μετρίου μεγέθους στρείδια περιέχει το εντυπωσιακό ποσοστό των 8 γραμμαρίων πρωτεΐνης. Επιπλέον κερδίζετε Ω-3 λιπαρά οξέα και μια γενναιόδωρη δόση βιταμίνης Β12 και βιταμίνης C.

Σαρδέλες - Οι σαρδέλες είναι οι σταρ των θρεπτικών ουσιών, αν σκεφτείτε ότι μια μερίδα των 85 γραμμαρίων περιέχει 2000 mg Ω-3, 27 g πρωτεΐνης και περισσότερο από το 40% την ημερήσιας ανάγκης του οργανισμού από βιταμίνη D, η οποία βοηθάει την απορρόφηση ασβεστίου από τα οστά και προστατεύει από διάφορους τύπους καρκίνου.

Χτένια - Αυτά τα τρυφερά είδη θαλασσινών, είναι μια γευστική και θρεπτική εναλλακτική στα περισσότερα ψάρια. Τα 85 γραμμάρια χτένια, προσφέρουν μέταλλα όπως ιώδιο, που είναι σημαντικό για την σωστή λειτουργία του θυρεοειδή, φώσφορο, που ενισχύει την ανάπλαση κυττάρων και ιστού, συν θρεπτικά στοιχεία όπως Ω-3, βιταμίνη Β12, μαγνήσιο και κάλιο.

Γαρίδες - Οι γαρίδες είναι ότι πρέπει για να διατηρήσετε τη γραμμή σας , αφού έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά (μόλις 87 θερμίδες σε μια μερίδα 85 γραμμαρίων). Περιέχουν κυρίως πρωτεΐνες, οι οποίες τις κάνουν χορταστικές και ιδανικές για την υγεία των μυών, ενώ προσφέρουν ταυτόχρονα όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα. Επιπλέον, τα λιπαρά Ω-3 και Ω-6 στις γαρίδες, αποφέρουν σημαντικά οφέλη στον εγκέφαλο και στο ανοσοποιητικό σύστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ