Σύμφωνα με τα ευρήματα της εν λόγω έρευνας, οι συμμετέχοντες του πειράματος φαίνεται πως χρησιμοποιούσαν πετσέτες ακόμα και όταν δεν τις ήθελαν για το σκούπισμα των πιάτων. Αποδείχτηκε ότι οι πετσέτες αυτές ήταν το πιο μολυσμένο αντικείμενο στην κουζίνα αφού είχε αγγίξει σχεδόν κάθε επιφάνεια του χώρου είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω των χεριών τους.
Πολλοί συμμετέχοντες άγγιζαν τις πετσέτες χωρίς να πλύνουν τα χέρια τους αφού έπιαναν τα σκοπίμως μολυσμένα από τους ερευνητές κρέατα, ή τα έπλεναν ανεπαρκώς. Ακόμα όμως και όταν το πλύσιμο ήταν το σωστό, ξαναχρησιμοποιούσαν τις πετσέτες και έτσι τα μικρόβια μεταφέρονταν εκ νέου στα χέρια τους.
Οι υφασμάτινες πετσέτες είναι πολύ εύκολο να μολυνθούν με μικρόβια τα οποία προκαλούν τροφικές δηλητηριάσεις. Οι ερευνητές πρόσθεσαν επίσης ότι τα βακτήρια που βρίσκονται στο ωμό κρέας και τα πουλερικά πολλαπλασιάζονται πάνω στις πετσέτες κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τις πλένετε αφού τις χρησιμοποιήσετε για να ετοιμάσετε κάποιο γεύμα, ή προτιμήστε χαρτοπετσέτες που θα πετάξετε μετά από κάθε χρήση.