Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, προσφέρουν μια καλή δόση EPA και DHA, τα οποία είναι δυο ισχυρά Ω-3 λιπαρά οξέα που μειώνουν τις φλεγμονές και συνεπώς τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, καρδιοπάθειας, άσθματος και αυτοάνοσων νοσημάτων.
Βάζοντας τα παντζάρια στη διατροφή σας θα δείτε την αρτηριακή σας πίεση να κατεβαίνει, την αντοχή σας να ενισχύεται και ναι, θα αποτρέψετε και τις φλεγμονές. Τα παντζάρια περιέχουν ένα θρεπτικό στοιχείο που ονομάζεται βεταΐνη, η οποία έχει αποδειχτεί πως μειώνει τον κίνδυνο φλεγμονής.
Κέιλ (άγριο λάχανο)
Η βιταμίνη Κ, είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες που βρίσκεται στα περισσότερα σκούρα πράσινα λαχανικά όπως το κέιλ. Οι ειδικοί λένε ότι μόλις μια μικρή κούπα κέιλ μπορεί να προσφέρει το 10% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης από τα αντιφλεγμονώδη Ω-3 που χρειάζεστε.
Τροφές με βάση τη σόγια όπως το τόφου με την υψηλή περιεκτικότητά του σε ισοφλαβόνες και Ω-3, μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα των φλεγμονών στο σώμα.
Οι ντομάτες είναι γεμάτες από λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις φλεγμονές. Τα αντιοξειδωτικά τους οφέλη θα αυξηθούν αν τις μαγειρέψετε, αφού η θερμότητα προκαλεί την παραγωγή ακόμα μεγαλύτερης ποσότητας λυκοπενίου.