Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

10 τροφές που καταπολεμούν τις φλεγμονές (Μέρος 2ο)

Ποιες είναι οι τροφές που δρουν ως φυσικά αντιοξειδωτικά και μας προστατεύουν από διάφορες παθήσεις

Μύρτιλλα

Τα μύρτιλλα παίρνουν το έντονο μπλε χρώμα τους από μια τάξη αντιοξειδωτικών που ονομάζονται ανθοκυανίνες, οι οποίες καταπολεμούν τις φλεγμονές. Έρευνες δείχνουν επίσης ότι η αυξημένη κατανάλωση μύρτιλλων μειώνει το οξειδωτικό στρες συμβάλλοντας έτσι ακόμα περισσότερο στην υγεία του οργανισμού.

Όπως τα ψάρια, έτσι και τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε αντιφλεγμονώδη Ω-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε.

Τα βύσσινα, είναι εξαιρετικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Μια μελέτη σε δρομείς που έπιναν φυσικό χυμό βύσσινο την ημέρα των αγώνων έδειξε ότι είχαν λιγότερες φλεγμονές και κατάφεραν να επανακτήσουν τις δυνάμεις τους πολύ πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους.

Το σκόρδο είναι διάσημο για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Το λαχανικό αυτό μπορεί πλέον να προσθέσει και την αντιφλεγμονώδη λειτουργία στο βιογραφικό του, αφού έρευνες έχουν δείξει ότι καταπολεμά το κακό στη ρίζα του αποτρέποντας την δημιουργία φλεγμονωδών ουσιών.

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και μονοακόρεστα λιπαρά που όχι μόνο κάνουν καλό στην καρδιά, αλλά σχεδόν εξαφανίζουν τις φλεγμονές από το σώμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ekab
Θεσσαλονίκη: Γέφυρα ζωής για βρέφος 1,5 μηνών - Η ΕΛΑΣ «έσπασε» την κίνηση στα Μάλγαρα (VIDEO)
Το βρέφος μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη Φλώρινα στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Γέφυρα ζωής για βρέφος 1,5 μηνών - Η ΕΛΑΣ «έσπασε» την κίνηση στα Μάλγαρα (VIDEO)