Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

10 τρόφιμα που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα!

Βάλτε οπωσδήποτε στη διατροφή σας και απολαύστε υγεία και ευεξία…

Υπάρχουν μερικά τρόφιμα που είναι πηγή ζωής και υγείας. Τα περισσότερα από αυτά είναι και πάρα πολύ γευστικά, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα απωθήσουμε από τη δίαιτα μας. Ίσα ίσα πρέπει να απολαμβάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε και ειδικά τα 10 τρόφιμα που σας γράφουμε παρακάτω... Καλή όρεξη, ακόμη και αν δεν τα επιλέξετε και τα δέκα κάθε μέρα!

-Βατόμουρα επειδή έχουν πάρα πολλά αντιοξειδωτικά. Περίπου μισό φλιτζάνι τη μέρα.

-Σκόρδο. Κάντε ό,τι μπορείτε να βάλετε μια σκελίδα σκόρδου στο φαγητό σας και ζητήστε από τους γύρω σας να κάνουν υπομονή ή πείστε τους να φάνε και αυτοί! Είναι ένα θαύμα για την καρδιά μας.

-Ελαιόλαδο. Στη χώρα μας φυσικά δεν θα μας λείψει ποτέ το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο θα χαμηλώνει την κακή χοληστερίνη, μια ζωή!

-Μπρόκολο. Δώστε μια γροθιά στον καρκίνο.

-Γιαούρτι. Το ασβέστιο θα βοηθήσει τα κόκκαλά σας και τα προβιοτικά θα ενισχύσουν την υγεία του εντέρου σας.

-Βρώμη. Μειώνει τη χοληστερίνη. Έστω και 10 γραμμάρια τη μέρα.

-Λιναρόσπορο. Στα δημητριακά ή στο γιαούρτι μας κάνει πολύ καλό, από την ακμή μέχρι το άσθμα!

-Κανέλα. Βάλτε την στην μπουγάτσα, στην μηλόπιτα, στον κιμά, όπου μπορείτε η κανέλα γιατρεύει τα πάντα. Δρα ιδιαιτέρως καλά στους ανθρώπους με διαβήτη.

-Είναι ώρα για τσάι; Ναι είναι! Το τσάι είναι μια από τις μεγαλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών στη φύση και εμείς πρέπει να υποκύψουμε στον πειρασμό.

-Φασόλια. Φάτε άφοβα όσο θέλετε και μετά κάντε ένα διάλειμμα από την παρέα σας για το υπόλοιπο βράδυ. Τι να κάνουμε, η υγεία απαιτεί τις θυσίες της!    

TyposHealth

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η στιγμή που οι Ισραηλινοί εξοντώνουν διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης
Πρόκειται για τον Μπεχνάμ Σαχριγιαρί, ανώτατο στέλεχος της Δύναμης Κουντς του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης
Η στιγμή που οι Ισραηλινοί εξοντώνουν διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης