Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παπαευαγγέλου: Τέλος η παρεΐστικη ζωή για μήνες – 213 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Να επιστρέψουμε υγιείς σε μια άλλη κανονικότητα»

O αριθμός των κρουσμάτων στις περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας δήλωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Με 1.044 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα, όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου στην Αττική καταγράφηκαν 255 κρούσματα, 213 στη Θεσσαλονίκη και 49 στη Λάρισα.

Η πίεση στις ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα συνεχίζεται ωστόσο όπως πρόσθεσε, καθώς «τα μέτρα δεν τηρήθηκαν απ' όλους».

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου τα πιο αποτελεσματικά μέτρα είναι η χρήση της μάσκας και η μείωση των επαφών.

Ο δείκτης μετάδοσης Rt έχει μειωθεί κάτω από το 1 σε όλες τις Περιφέρειες της χώρα, ωστόσο πραγματοποίησε έκκληση τις επόμενες ημέρες κατά τη διάρκεια των εορτών που υπάρχουν να μην γίνουν επισκέψεις και κεράσματα.

Όπως είπε, «ο συγχρωτισμός και οι συναθροίσεις αποτελούν ασέβεια στο προσωπικό του ΕΣΥ, και στους συμπολίτες μας που η πλειοψηφία τους τηρούν τα μέτρα».

Η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε πως έχουμε μπροστά μας ακόμη πολύ δρόμο και πολλούς μήνες, λέγοντας πως θα ήταν ιδανικό να μην επιστρέψουμε στις προηγούμενες συνήθειες μας. «Η παρεΐστικη ζωή δεν είναι εφικτή» είπε.

Τέλος πραγματοποίησε έκκληση στους πολίτες να μη φοβούνται να επισκεφτούν τα Νοσοκομεία για άλλα νοσήματα.

Δείτε live την ενημέρωση:

https://www.facebook.com/watch/live/?v=808508776384295&ref=watch_permalink

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Πότε θα ανακοινωθεί η συγκρότηση της προβλεπόμενης Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος – Θα έχει 42 μέλη και διακομματικό προεδρείο
Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν
Αφορούν μοντέλα Citroen, DS, Peugeot και Opel για αερόσακους, διαρροή καυσίμου και αντλία νερού – Σε μία περίπτωση οι ιδιοκτήτες καλούνται να...
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν