Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εξαδάκτυλος: Να πληρώνουν έξοδα για τη νοσηλεία τους οι ανεμβολίαστοι (VIDEO)

Aντιδράσεις από την πρόταση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση στην οποία προέβη ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σε ερώτηση για το αν οι ανεμβολίαστοι που νοσούν με κορωνοϊό θα πρέπει να πληρώνουν τα έξοδα νοσηλείας τους στα νοσοκομεία, ο κ.Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι πρέπει να πληρώνουν ένα μέρος από την τσέπη τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή η πρόταση δεν είναι παράλογη.

Ο Θανάσης Εξαδάκτυλος υποστήριξε ότι οι ανεμβολίαστοι που νοσούν και χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ, ασθενούν από επιλογή τους αφού δεν δέχονται να εμβολιαστούν και έτσι αυξάνουν το οικονομικό και υγειονομικό κόστος.

Υποστήριξε μάλιστα, ότι καταπατούν το δημοκρατικό δικαίωμα των εμβολιασμένων και προσθέτουν πολλαπλάσιο κόστος, ενώ σε άλλο σημείο χρησιμοποίησε και της εξής έκφραση: στο κύμα είμαστε όλοι, στον πνιγμό όσοι δε φοράνε σωσίβιο.

Οι δηλώσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), πρόεδρος της οποίας είναι η Ματίνα Παγώνη.

Με σημερινή ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ (επισυνάπτεται), την οποία υπογράφει η κ. Παγώνη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Κώστας Λιβαδάς και Χαράλαμπος Φασουλάκης, καταδικάζονται οι δηλώσεις του κ. Εξαδάκτυλου. Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

"Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις από Πέμπτη 18 Νοεμβρίου δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας του προέδρου του ΠΙΣ κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου, πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι τα νοσήλια.

Αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (πχ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης.

Καλούμε το διοικητικό συμβούλιο του και τη συνέλευση του ΠΙΣ να ανακαλέσει άμεσα σε τάξη τον πρόεδρό του και να τού υπενθυμίσει ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιωνδήποτε οικονομικών συμφερόντων".

Στο ίδιο μήκος κύματος η αντίδραση και από την ΠΟΕΔΗΝ μέσω του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Εξαδάκτυλου «απάνθρωπες» και κάνει λόγο για «κατήφορο».

«Με τη λογική Εξαδάκτυλου το ίδιο πρέπει να κάνουν οι παχύσαρκοι, οι οδηγοί που εμπλέκονται σε τροχαίο, οι καπνιστές, όσοι παθαίνουν ατυχήματα γιατί δεν πρόσεχαν. Ντροπή και κατήφορος. Δεν εμβολιάζεται με τέτοιες λογικές ο κόσμος» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος και ζητά από την κυβέρνηση να τον απομακρύνει από την επιτροπή των ειδικών.

«Εάν η κυβέρνηση δεν συμμερίζεται τέτοιες λογικές να τον παραιτήσει από την επιτροπή των ειδικών. Εκτός και εάν λειτουργεί ως λαγός της κυβέρνησης για βάρβαρη ιδιωτικοποίηση του συστήματος» καταλήγει με νόημα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποια είναι η σοβαρή νόσος που απειλεί όσους κοιμούνται κάτω από 6 ώρες
Οι επαρκείς ώρες ύπνου είναι σημαντικές για όλους, ακόμη περισσότερο όμως για όσους πάσχουν από μεταβολικά νοσήματα, επειδή στη δική τους περίπτωση...
Ποια είναι η σοβαρή νόσος που απειλεί όσους κοιμούνται κάτω από 6 ώρες