Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βασιλακόπουλος: Πηγαίνουμε σε μια φάση αποκλιμάκωσης της επιδημίας (VIDEO)

Τα κρούσματα και οι διασωληνώσεις μειώνονται καθημερινά, τόνισε – Τι είπε σχετικά με τον υψηλό αριθμό θανάτων

«Πηγαίνουμε σε μια φάση αποκλιμάκωσης της επιδημίας, η οποία είναι σταθερή», είπε ο Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ σχετικά με τον κορωνοϊό. Όπως είπε τα κρούσματα και οι διασωληνώσεις μειώνονται καθημερινά. Ωστόσο, οι θάνατοι παραμένουν ψηλά.

«Οι θάνατοι μένουν ψηλά είτε γιατί προέρχονται από νοσηλείες όταν τα κρούσματα ήταν πολύ περισσότερα είτε γιατί μέχρι να φανεί η αποκλιμάκωση περνάει πολύ περισσότερος καιρός», εξήγησε.

Επεσήμανε, επίσης, ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι τριπλά εμβολιασμένοι και χάνουν τη ζωή τους, γιατί είναι πολύ βεβαρημένες περιπτώσεις. Αυτοί είναι κάτω από το 5% των συνολικών θανάτων. Τέλος, τόνισε ότι όσοι είναι πάνω από 50 ετών να κάνουν 4η δόση εμβολίου, οικειοθελώς.

 

Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες 70-79 για την 4η δόση

Σημειώνεται ότι ανοίγει σήμερα στο emvolio.gov.gr η πλατφόρμα των ραντεβού για την 2η αναμνηστική δόση (4η δόση), με το εμβόλιο κατά της Covid-19, για την ηλικιακή ομάδα 70-79 ετών. Την Παρασκευή 15 Απριλίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους πολίτες 60-69 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι 7 Απριλίου άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 80 ετών και άνω και έχουν κλειστεί περίπου 40.000 ραντεβού.

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Έκτακτες ανακοινώσεις Πλεύρη στις 11.00 – Καταργούνται τα μέτρα για κορωνοϊό

Μητροπολίτης σε ανεμβολίαστους απεργούς πείνας – «Να κάνετε το εμβόλιο» (VIDEO)

Συνελήφθη «πειρατής» συνδρομητικών καναλιών – Κέρδη πάνω από 200.000 (ΦΩΤΟ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαλκιδική: Τον τσάκωσαν με τις δύο χρυσές λίρες και κοσμήματα που είχε κλέψει νωρίτερα
Τα ανωτέρω κλοπιμαία, αξίας 6.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους
Χαλκιδική: Τον τσάκωσαν με τις δύο χρυσές λίρες και κοσμήματα που είχε κλέψει νωρίτερα
Μεγάλη επιχειρήση στη Θεσσαλονίκη: Φύλλο και φτερό το σπίτι που έμεινε η 38χρονη βομβίστρια
Οι Αρχές επί ποδός μετά την φονική έκρηξη στην Αγίου Δημητρίου - Τι φέρεται να βρέθηκε στο σπίτι βραχυχρόνιας μίσθωσης σύμφωνα με πληροφορίες του...
Μεγάλη επιχειρήση στη Θεσσαλονίκη: Φύλλο και φτερό το σπίτι που έμεινε η 38χρονη βομβίστρια