Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έκρηξη ηφαιστείου στη Γουατεμάλα

Το ενεργό ηφαίστειο στην Νότια Γουατεμάλα εξεράγη εκσφενδονίζοντας ηφαιστειακές πέτρες και στάχτη στις γειτονικές πόλεις το περασμένο Σάββατο.

Ο Ντέιβιντ ντε Λεόν, εκπρόσωπος του γραφείου ετοιμότητας φυσικών καταστροφών, δήλωσε πως οι αρχές είχαν θέσει την περιοχή σε επιφυλακή, αλλά δεν έγιναν εκκενώσεις.

Η Κατρίνα Λόπεζ, κάτοικος της κοντινής πόλης Αντίγκουα, είπε πως η στάχτη αναμείχθηκε με το ψιλόβροχο μειώνοντας την ορατότητα, ενώ το ηφαίστειο εξακολουθούσε να βρυχάται. 

Οδηγίες εκδόθηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Μείωσης Καταστροφών, προτρέποντας τους πολίτες να αναζητήσουν καταφύγιο, να φοράνε αντιασφυξιογόνες μάσκες, να καλύψουν τις πηγές νερού και να είναι ενήμεροι για τις διαδικασίες εκκένωσης. Οι πυροσβεστική υπηρεσία βρίσκεται σε επιφυλακή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκινάει ο νέος αυτοκινητόδρομος στη Βόρεια Ελλάδα - Ποια πόλη θα συνδέει με Θεσσαλονίκη
Εκτιμάται ότι μέχρι τα τέλη του 2025 θα έχει αναδειχθεί ο προσωρινός ανάδοχος του έργου
Ξεκινάει ο νέος αυτοκινητόδρομος στη Βόρεια Ελλάδα - Ποια πόλη θα συνδέει με Θεσσαλονίκη