Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φτιάξτε μόνοι σας το δικό σας λάδι!

Με υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας…

Αρωματίστε το ελαιόλαδο που χρησιμοποιείτε στη μαγειρική σας με βότανα και μπαχαρικά, δίνοντας έξτρα νοστιμιά στις σαλάτες, τα κρέατα, τα ψάρια, τα κρύα πιάτα και τα ορεκτικά σας, εύκολα και γρήγορα.

Καθαρίστε τα βότανά σας, βουτώντας τα σε βραστό νερό κι έπειτα σε νερό με παγάκια κι αφού τα στεγνώσετε, προσθέστε τα σε λάδι, βάλτε το μείγμα σε γυάλινο μπουκάλι και κλείστε το. Αφήστε το σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για περίπου μισό με ένα μήνα κι έπειτα είναι έτοιμο προς χρήση.

Αν θέλετε να αρωματίσετε το λάδι σας με δενδρολίβανο, προσθέστε του 2-3 κλαράκια δενδρολίβανου και 5-6 κόκκους μαύρο πιπέρι σε ένα μικρό μπουκάλι λάδι. Αν προτιμάτε δυόσμο ή βασιλικό, γεμίστε μισό φλιτζάνι με φρέσκα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού, τα οποία προηγουμένως θα έχετε πλύνει και στεγνώσει σωστά, και προσθέστε τα σε ένα μικρό μπουκάλι λάδι. Αντίστοιχα, 2-3 κουταλιές της σούπας θυμάρι στο λάδι σας θα του χαρίσουν έξτρα γεύση, όταν το περιχύσετε στη σαλάτα σας, στο κρέας, στη φέτα κ.ο.κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους