Λίγες σταγόνες ξυδιού στη φρέσκια σαλάτα είναι ο πιο συχνός τρόπος να το χρησιμοποιήσεις στην κουζίνα σου. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να χρησιμοποιήσεις το ξύδι ως ενισχυτικό γεύσης, ως καθαριστικό προϊόν ή ακόμα και για να σβήσεις και τις δυσάρεστες μυρωδιές στην κουζίνα.
√ Μαλακώνει το κρέας. Μαρινάρισε το κρέας με λάδι και λευκό ξύδι για να μαλακώσει πριν το ψήσιμο.
√ Πρόσθεσε λίγες σταγόνες λευκού ξυδιού όταν βράζεις αυγά ποσέ για να σχηματιστεί καλύτερα το ασπράδι.
√ Στάξε λίγες σταγόνες ξύδι μπαλσάμικο στα φρέσκα φρούτα για να τους προσθέσεις περισσότερο άρωμα.
√ Τρίψε λίγες σταγόνες λευκού ξυδιού στα χέρια σου για εξαφανίσεις τη δυσάρεστη μυρωδιά από το κρεμμύδι.
√ Εξαφάνισε την έντονη μυρωδιά της φριτέζας προσθέτοντας λίγες σταγόνες λευκού ξυδιού στο λάδι.
√ Για να αποφύγεις το σπάσιμο των αυγών όσο βράζουν, ρίξε μερικές σταγόνες ξύδι μέσα στο νερό.